български
Последвайте ни на:

Комбинирана апаратура за физиотерапия

Физиотерапията и рехабилитацията са дял от медицината, който се занимава лекуването на проблеми на периферната нервна система и опорно-двигателния апарат. Практиката показва, че най-добри резултати при лечение на нервно-мускулни дисфункции (мускулни болки, напрежение в ставите и др.) дават ултразвуковата, лазерната, магнитотерапията и електротерапията. Това са методи за лечение, при които се използват специализирани уреди, излъчващи електрически, ултразвукови и електромагнитни вълни под формата на импулси с различна честота.

Модерната медицинска апаратура на БТЛ предлага висококачествено комбинирано физиотерапевтично лечение, чийто основни цели са да:

  • Облекчи и напълно премахне болката
  • Отключи процесите на регенерация на клетките
  • Намали и премахне напрежението в мускулите и ставите
  • Излекува възпалението
  • Атакува и елиминира трайно подуването и схващането

Сигурният и дълготраен ефект от терапията с ултразвук

Ултразвукът в медицината се проявява под формата на механични звукови вълни с висока честота, които проникват в тъканите и оказват механичен, химичен и затоплящ ефект. Физикалната терапия е средство за извличане на тези ефекти с оглед приложението им върху целевите тъкани. Температурата селективно се повишава над областта, от която идват болката и напрежението.

При модерните медицински апарати, ултразвуковата вълна се получава от вибрациите, които образуват минерали с химична основа, поставени в ултразвуковия апликатор. Електронните вибрации се предават от апликатора върху засегнатата област на тялото. За да могат вибрациите да проникват дълбоко в тъканите и достигнат до източника на болката, върху засегнатото място се поставя кондуктивен гел, който създава проводяща среда, с оглед доставяне на енергията към тъканите на тялото.

Основният ефект от ултразвуковата терапия с апаратите на БТЛ се изразява в мигновеното обезболяването, посредством приятно затопляне и масажиране на тъканите.  

Комбинирано лечение с избирателна честота на предаване на вълните

С апаратите от серията BTL-4000 Smart & Premium терапевтите могат да провеждат комбинирано физикално лечение с избирателна честота. Това е възможно, благодарение на двуканалните системи, които позволяват две терапии да се извършват едновременно. Моделите от серията BTL-4000 Smart & Premium са напълно съвместими с безоператорния апликатор Hansfree Sono, който допринася за повишаване ефекта от терапията.

Революционната технология Rotary Field повишава стандартите във физиотерапията

Апликаторът BTL Handsfree Sono работи с революционната технология Rotary Field, която въвежда нови стандарти в модерната физиотерапия. Технологията използва многокварцови ултразвукови кристали, които са синхронизирани на системен принцип. Внедреният в апликатора микропроцесор упражнява контрол над кристалите в реално време и така едновременно генерира и контролира възпроизвеждането на ултразвукови вълни. По предварително зададени параметри технологията Rotary Field активира кристалите по предварително зададена схема и предава ултразвуковата вълна към тялото.

Благодарение на прецизния контрол на микропроцесора, терапията с Handsfree Sono е доказано ефективна и свеждаща до минимум нежелани странични ефекти като парене, сърбеж, зачервявания и др. кожни раздразнения.

Апаратите на BTL осигуряват бързорезултатна терапия в избраното направление

Освен продуктите от серията BTL-4000 Smart & Premium, с голяма практичност и функционалност се отличават и моделите за комбинативна терапия от сериите: BTL-5000 Series и BTL-4000 Professional. Тези високотехнологични модели покриват световните стандарти за качество в медицината и здравеопазването. Комбинираните апарати от серията BTL-4000 Professional  предлагат модули като магнитотерапия, лазерна и ултразвукова терапия, както и електротерапия, в зависимост от нуждите на пациента.

Решението на проблеми, свързани с напрежение в ставите, схващания на крайниците и гърба, болки от стари травми и контузии, се крие в съвременната високоефективна и надеждна медицинска техника. Иновативните апарати на BTL са гаранция за успешно проведен физиотерапевтичен курс.