български
Последвайте ни на:

Комбинирана апаратура за физиотерапия

Физиотерапията и рехабилитацията са дял от медицината, който се занимава лекуването на проблеми на периферната нервна система и опорно-двигателния апарат. Практиката показва, че най-добри резултати при лечение на нервно-мускулни дисфункции (мускулни болки, напрежение в ставите и др.) дават ултразвуковата, лазерната, магнитотерапията и електротерапията. Това са методи за лечение, при които се използват специализирани уреди, излъчващи електрически, ултразвукови и електромагнитни вълни под формата на импулси с различна честота.

Модерната медицинска апаратура на БТЛ предлага висококачествено комбинирано физиотерапевтично лечение, чийто основни цели са да:

  • Облекчи и напълно премахне болката
  • Отключи процесите на регенерация на клетките
  • Намали и премахне напрежението в мускулите и ставите
  • Излекува възпалението
  • Атакува и елиминира трайно подуването и схващането

Сигурният и дълготраен ефект от терапията с ултразвук

Ултразвукът в медицината се проявява под формата на механични звукови вълни с висока честота, които проникват в тъканите и оказват механичен, химичен и затоплящ ефект. Физикалната терапия е средство за извличане на тези ефекти с оглед приложението им върху целевите тъкани. Температурата селективно се повишава над областта, от която идват болката и напрежението.

При модерните медицински апарати, ултразвуковата вълна се получава от вибрациите, които образуват минерали с химична основа, поставени в ултразвуковия апликатор. Електронните вибрации се предават от апликатора върху засегнатата област на тялото. За да могат вибрациите да проникват дълбоко в тъканите и достигнат до източника на болката, върху засегнатото място се поставя кондуктивен гел, който създава проводяща среда, с оглед доставяне на енергията към тъканите на тялото.

Основният ефект от ултразвуковата терапия с апаратите на БТЛ се изразява в мигновеното обезболяването, посредством приятно затопляне и масажиране на тъканите.  

Комбинирано лечение с избирателна честота на предаване на вълните

С апаратите от серията BTL-4000 Smart & Premium терапевтите могат да провеждат комбинирано физикално лечение с избирателна честота. Това е възможно, благодарение на двуканалните системи, които позволяват две терапии да се извършват едновременно. Моделите от серията BTL-4000 Smart & Premium са напълно съвместими с безоператорния апликатор Hansfree Sono, който допринася за повишаване ефекта от терапията.

Революционната технология Rotary Field повишава стандартите във физиотерапията

Апликаторът BTL Handsfree Sono работи с революционната технология Rotary Field, която въвежда нови стандарти в модерната физиотерапия. Технологията използва многокварцови ултразвукови кристали, които са синхронизирани на системен принцип. Внедреният в апликатора микропроцесор упражнява контрол над кристалите в реално време и така едновременно генерира и контролира възпроизвеждането на ултразвукови вълни. По предварително зададени параметри технологията Rotary Field активира кристалите по предварително зададена схема и предава ултразвуковата вълна към тялото.

Благодарение на прецизния контрол на микропроцесора, терапията с Handsfree Sono е доказано ефективна и свеждаща до минимум нежелани странични ефекти като парене, сърбеж, зачервявания и др. кожни раздразнения.

Апаратите на BTL осигуряват бързорезултатна терапия в избраното направление

Освен продуктите от серията BTL-4000 Smart & Premium, с голяма практичност и функционалност се отличават и моделите за комбинативна терапия от сериите: BTL-5000 Series и BTL-4000 Professional. Тези високотехнологични модели покриват световните стандарти за качество в медицината и здравеопазването. Комбинираните апарати от серията BTL-4000 Professional  предлагат модули като магнитотерапия, лазерна и ултразвукова терапия, както и електротерапия, в зависимост от нуждите на пациента.

Решението на проблеми, свързани с напрежение в ставите, схващания на крайниците и гърба, болки от стари травми и контузии, се крие в съвременната високоефективна и надеждна медицинска техника. Иновативните апарати на BTL са гаранция за успешно проведен физиотерапевтичен курс.

Cookies ни помагат да предоставяме услуги. Чрез използване на нашите услуги, Вие се съгласявате да използвате нашите бисквитки. Научете повече