български
Последвайте ни на:

Възстановяване след операция на долен крайник с BTL CPMotion

header_BTLBG-2018-05-17_CPMarticle_980x3855

 

Проблемите, които съпътстват една травма, често са многостранни. За предотвратяването на негативна промяна в стандарта на живота на пациента са нужни най-иновативните и ефективни методи за лечение. Съвременната физиотерапия предлага модерни и ефикасни решения, които съчетават различни методики и водят до добри и бързи резултати. Но ефективната рехабилитация изисква работа и от терапевта, и от пациента. Какво се случва, когато пациентът е претърпял тежка травма или операция на долен крайник и все още не е в състояние да участва активно във възстановителния процес?

Какво е пасивно раздвижване и кога се използва?

Пасивното раздвижване обхваща всички движения, в които пациентът не прави волеви движения и участва в рехабилитацията пасивно. В този случай движението се извършва от друго лице (медицински специалист) и често с помощта на специална медицинска апаратура. Пасивното раздвижване е ключов компонент от началните фази на възстановяване, след петърпяна травма или операция на долен крайник. Чрез него се редуцира болката и подуването на крайника, а впоследствие се постигат и по-добри предпоставки за постигане на максималния му диапазон на движение.

Изискванията към съвременната медицинска грижа налагат ускоряване на възстановителния процес, постигане на максимално добри резултати от използваната терапия и възможност за пълно възстановяване и връщане на пациента към неговия начин на живот. За да отговорим на непрекъснато нарастващата потребност от най-добрите и ефективни физиотерапевтични решения, създадохме устройството BTL CPMotion.

Какво е BTL CPMotion?

BTL CPMotion (Continuous Passive Motion) е създаден за пациенти, претърпели травми или операции на ставите на долните крайници. Той се използва в началните етапи на лечение и осигурява едновременното пасивно раздвижване на всички стави на долния крайник. Терапията гарантира комфорт, ефективност и сигурност, намалявайки болката, отока и вероятността от възпаления след хирургична намеса.

BTL CPMotion раздвижва ставните връзки чрез непрекъснати и последователни движения, по този начин допринасяйки за увеличаване на двигателните функции на лекуваното място и оказвайки благоприятен ефект върху силата и издръжливостта на мускулите. Използването на уреда в постоперативната рехабилитация води до по-ниска употреба на медикаменти от страна на пациента, по-кратко болнично лечение, по-малка вероятност от последваща рехабилитация и по-ниски разходи за болничните заведения. 

Кога използваме BTL CPMotion?

Уредът за пасивно раздвижване от BTL е ефективен при:

  • възстановяване след операция на коленната или тазобедрената става
  • рехабилитация след счупване на глезен
  • коленна артротомия и артроскопия
  • пластична реконструкция на кръстните връзки
  • хирургически процедури при фрактури и псевдоартроза и др.

При провеждане на всекидневна терапия с уреда двигателните граници на раздвижваната става постепенно се разширяват, а едновременно с това се избягват и някои нежелани проблеми като подуване, загуба на колаген, тромбоемболия, скованост и лошо подхранване на ставната тъкан. Уредът стимулира пасивната физическа активност, която спомага за по-бързото възстановяване и възвръщане здравината на ставните връзки и мускули. Терапията с BTL CPMotion е напълно безопасна и сигурна.

 

Какво отличава BTL CPMotion?

BTL CPMotion позволява едновременно раздвижване и на трите ставни връзки на крака – тазобедрената става, коляното и глезена. Това го прави изключително ефективно и удобно цялостно решение за лечението на вашия пациент. Създаден с внимание към най-малкия детайл, той дава възможност за по-бързо, ефективно и механизирано раздвижване на крака, което осигурява значително по-добри терапевтични резултати за по-кратко време. Той постига 80% по-бързи и ефективни терапевтични резултати от стандартните CPM апарати. По-бързата терапия и постигането на по-добри резултати за по-кратко време означава и възможността за приемане и лекуване на почти двойно повече пациенти от преди.

BTL CPMotion е ергономичен уред, който осигурява изключителен комфорт и за пациента, и за терапевта. Настройването му е лесно и бързо, без нужда от каквото и да е било физическо усилие. Уредът предоставя възможност за дистанционно управление с голям сензорен екран, който показва до 5 параметъра едновременно.

BTL CPMotion дава възможност за прецизна настройка на максималния ъгъл, при който пациентът може комфортно да сгъне раздвижваната ставна връзка, в реално време, за да гарантира ефективност, гъвкавост и безопасност в терапевтичното лечение. Използването на BTL CPMotion осигурява непрекъснато и многократно раздвижване на ставите, постепенно премахване на болката след травма или операция на крака и предотвратяване на риска от възпаление. Апаратът поддържа многобройни автоматични (бързи) протоколи и дава възможност за добавяне на до 50 други и настроени ръчно от специалиста. Това предоставя възможност за оптимизиран процес на работа, което от своя страна води до още по-добра терапия за пациента. Разширените настройки на апарата дават достъп до по-широк спектър от допълнителни терапевтични възможности, които значително улесняват медицинското лице.

Тези и още много са причините, поради които смело твърдим, че BTL CPMotion предлага съвременна и ефективна технология. Избирайки BTL, вие получавате иновативна физиотерапевтична апаратура с реални практически ползи, надеждно решение за вашите пациенти и ценен помощник във вашата медицинска практика. По този начин ще бъдете няколко стъпки пред вашите конкуренти и ще успявате бързо и лесно да отговорите на високите очаквания на вашите пациенти.

Ако искате да използвате най-иновативната и качествена медицинска техника и апаратура и да предоставяте най-добрите услуги, свържете се с нас.