български
Последвайте ни на:

BTL CPMotion – един уред с широко приложение

Основната причина за почти всички мускулно-скелетни проблеми, всъщност е несъответствието между това какво изискваме от тялото си (физически и психически натоварвания, спорт, работа, хобита и прочие) и неговият капацитет да поема тези натоварвания, гъвкавост, сила, издръжливост и др. Става дума за така наречения дисбаланс. В следствие на него, се получават и най-често срещаните травми на краката.

CPMotion осигурява едновременно раздвижване на всички стави на долния крайник

За да успее да отговори адекватно на все по-нарастващия брой хора, които страдат от проблеми на опорно-двигателния апарат, съвременната медицина предлага все повече методи за лечение. Сред най-модерните технологии в помощ на физиотерапията е  BTL CPMotion.

CPMotion е високотехнологичен медицински уред, плод на 20-годишен изследователски труд на специалистите на БТЛ Индъстрийз. Основната му идея е да предостави уникалната възможност за едновременното раздвижване на всичките стави на долния крайник. Уредът увеличава регенериращите процеси в организма и стимулира хондроцитния метаболизъм, като по този начин осигурява ненадминати резултати в рехабилитацията при редица проблеми, сред които скованост в коленете, артрит, раздвижване след сваляне на гипс или при мускулна атрофия, след смяна на колянната става, при счупвания, изкълчвания, навяхвания, спортни травми и други.

По време на терапията с CPMotion, пациентът извършва пасивни, но ефективни и безопасни упражнения, които едновременно раздвижват ставите и цялата мускулатура на долния крайник. Устройството е разработено така, че да създава непрекъсната и прецизна стимулация на ставите чрез специфичен контролиран обхват на движение и насочване. Благодарение на тази иновативна технология, ежедневните терапии с уреда, освен че значително ускоряват оздравителния процес, оказват и изключително благоприятно влияние върху мускулния тонус.

Сред останалите плюсове за пациентите е и фактът, че лечението с BTL CPMotion значително редуцира приема на лекарства  и спомага за по-ранно изписване от болничното заведение. Освен това, свежда до минимум рисковете от възпаления и намалява постоперативната болка.

BTL CPMotion дава до 80% по-бързи резултати при третиране на проблеми с опорно-двигателния апарат

Всяко лечение се изготвя индивидуално според нуждите на пациента от лекар специалист, като главните цели са:

- стабилизиране на ставата;

- подсилване на мускулите около самата става;

- подобряване на цялостната подвижност на тялото

Доказано е, че BTL CPMotion дава до 80% по-бързи резултати за изпълнението на тези цели от останалите стандартни уреди. Апаратът атакува източника на болката, като осъществява дълбок масаж на тъканите, заради което се препоръчва в случаите, при които се търсят незабавни резултати – възстановяване след операция, нетърпими ставни болки и др.

BTL CPMotion е апарат, който намира широко приложение във физиотерапията и рехабилитацията, като осигурява по-бърз възстановителен период, по-безболезнени терапии и видими резултати. Не причинява дискомфорт, а напротив, едновременно и пасивно раздвижва всички стави на долен крайник, което за обездвижените пациенти е от голяма помощ.

Cookies ни помагат да предоставяме услуги. Чрез използване на нашите услуги, Вие се съгласявате да използвате нашите бисквитки. Научете повече