български
Последвайте ни на:

Уредите за физиотерапия на BTL с особени заслуги за успеха на медалистите на Олимпийските игри в Рио 2016

Тридесет и първото издание на Летните олимпийски игри 2016 се проведе в бразилския град Рио де Жанейро. За първи път в историята на това вълнуващо спортно събитие, домакин се пада град в Южна Америка. 

Атлетите демонстрираха отлична форма, а участията на повечето от тях в различните дисциплини преминаха без физически увреждания и контузии. Особени заслуги за безпроблемното представяне има компанията BTL, чиито ултра модерни апарати за физиотерапия BTL-6000 High Intensity Laser и BTL-6000 TR-Therapy оказаха незаменима грижа  за участниците и помогнаха за поддържане на добрата им спортна форма.

Международна среща на олимпийските комитети

В Олимпийското движение участват нестопански организации от различни държави, които формират  Международния олимпийски комитет.  Националният олимпийски комитет (НОК) е една от страните, които подпомагат физическата подготовка и професионалното развитие на спортистите в отделните дисциплини в техните страни.

Тази година БТЛ се радва на чудесната възможност да отдаде подкрепата си на олимпийските комитети на Панама и Португалия, предоставяйки им несравнимите удобства на своите апарати за физиотерапия, базирани на високоефективната технология High Intensity Laser. БТЛ бяха почетни гости на целодневното официално събитие по представяне на португалския спортен тим на олимпийски игри, което се проведе на 13 юли 2016. На него атлетите на Португалия и придружаващите ги медицински специалисти имаха възможността да се срещат официално и да обменят знания и съвети с екипа на БТЛ.

Президентът на Панамския олимпийски комитет, сподели своето удовлетворение от съвместната работа с БТЛ пред журналисти:

 "Безкрайно сме признателни на БТЛ за тяхната високотехнологична апаратура за физиотерапия. За нас е от първостепенна важност да осигуряваме най-добрите грижи за спортистите, за да бъдат винаги в отлична форма и да постигат отлични резултати на всяко участие. "

Първокласната медицинска грижа е гаранция за победа

За отличното представяне на португалския спортен тим, ключова роля играят не само квалифицираните треньори, но също така и медицинския екип. В него, освен утвърдени лекари влизат и петима физиотерапевти, екипирани с най-новите апарати от линията BTL High Intensity Laser и BTL-6000 TR‑Therapy Pro. Уредите осигуряват бърза и ефективна физикална грижа, благодарение на която спортистите остават в добра форма. Добрата физиотерапевтична грижа оказва силно оздравителен ефект над стари травми, натъртвания и контузии и така разчиства пътя към победата и медалите.

Физиотерапевтът Предраг Джовичич, един от най-уважаваните специалисти в Сърбия, споделя, че високите резултати, демонстрирани от тима на Португалия по време на Игрите, се дължат в голяма степен на медицинската апаратура на БТЛ. Друг член на екипа физиотерапевти на Венецуела, д-р Хуан Летисия, също не пропусна да изрази признателността си към продуктите на БТЛ.

Шампионите от Рио 2016

31-те Летни олимпийски игри обхванаха 28 спортни дисциплини, в които взеха участие над 11 000 спортисти от цял свят. Продуктите на БТЛ успяха да помогнат на голяма част от спортистите да демонстрират удивителна форма, която впоследствие ги прати на челни позиции в крайното класиране.

Сред големите победители, които избраха марката БТЛ, са Руй Браганка от Португалия (който триумфира в дисциплината таекуондо), чилийката Наталия Дуко (атлетика) и хърватинът Андреа Иванчевич (бягане с препятствия).

Нелсън Евора, първенец по троен и дълъг скок, се класира на 6-то място на финалите. За безупречната си физическа форма, той сподели по-късно, че заслуга има апарата за физиотерапия BTL High Intensity Laser.

Румънецът Мариан Драгулеску си извоюва 4-та позиция в дисциплината спортна гимнастика. Неговият медицински екип вярва, че апаратите на БТЛ с високотехнологични лазерни технологии са спомогнали на атлета да преодолее стари контузии и навяхвания и да даде най-доброто от себе си.