български
Последвайте ни на:

BTL Handsfree Sono ултразвуков апликатор

Ултразвукът е терапевтично средство, което е познато в медицината още през 40 години на миналия век. Терапията се осъществява посредством апликатор, който осъществява директен контакт с кожата, чрез специален гел, който служи като проводник.  

Ултразвуковата терапия ефективно се прилага за:

  • Ускоряване на заздравителните процеси
  • Отпускане на тъканите
  • Загряване на тъканите
  • Подобряване на кръвообращението локално
  • Отстраняване на белези
  • Обезболяващ ефект и др.

Въпреки че в остеопатичната медицина използването на ултразвук за лечение се възприема като най-адекватното решение при продължителни мускулни болки, травми и възпаления на сухожилията, опитът показва, че не всички пациенти се повлияват положително от подобно лечение.

Понижената ефективност от лечението може да се дължи на нискокачествено или остаряло в морален и физически аспект оборудване, неправилна терапевтична техника и др.

Първият по рода си интелигентен апликатор за ултразвукова терапия

В помощ на лекари и пациенти, БТЛ Индъстрийз създаде единствен по рода си модерен, мултифункционален и високоефективен апликатор за ултразвукова терапия. BTL Handsfree Sono е първият до момента безоператорен ултразвуков апликатор за физиотерапия, достъпен на международния пазар.

Апликаторът е базиран на иновативна технология, която използва 4 или 6-кварцови кристали. Когато се намират в активен режим, кристалите образуват кръгообразно ултразвуково поле, което симулира прецизна терапевтична техника и атакува засегнатия участък в дълбочина.

Кристалите са организирани в единна система от излъчватели. Действието им се управлява в реално време от вграден микропроцесор. Предназначението на микропроцесора е да регулира с максимална точност и последователното включване и изключване на кристалите по време на терапията. Електронният контрол осигурява по-широк обхват на действие и засилва ефекта от терапията.

BTL Handsfree Sono повишава стандартите в ултразвуковата терапия

Благодарение на свръхмодерните си характеристики, безоператорният апликатор BTL Handsfree Sono разчупва традиционните представи за ултразвукова терапия, предлагайки нови, по-добри възможности, които са изцяло в полза на пациента. Новата технология на 6–кварцовите кристали позволява активно лечение на тъканите, както по повърхността, така и в дълбочина. Честотата на ултразвуковите вълни може да се регулира в зависимост от степента на увреденост на мускулите.

Вълните оказват затоплящо действие и създават усещане за лек масаж. При увреждания, заседнали по-дълбоко в тъканите, специалистите препоръчват терапия с тактова честота на вълната 1 MHz, а при по-повърхностни наранявания или травми, засегнатото място може да се обработва с честота на вълната 3 MHz.

Какво е новото и защо да изберем BTL Handsfree Sono?

Традиционните терапии са продължителни и понякога дори изтощителни за самия пациент. Освен това, старите уреди разпределят вълните хаотично, налага се смяна на накрайниците за различните зони. Накрая, ефектът може да не се окаже дълготраен и според очакванията. Пълната безопасност невинаги е гарантирана.

BTL Handsfree Sono предлага високоефективна терапия с хомогенно разпределяне на ултразвуковите вълни върху засегнатия участък. Апликаторът интегрира технологията Rotating Field, която регулира последователното задействане на кристалите, по начин, имитиращ прецизно характерните кръгообразни движения при тази терапия, а благодарение на процесора се осъществява прецизен контрол над силата и скоростта, с която вълните въздействат на тъканта. Именно затова рискът от зачервяване или друг вид увреждане е сведен до минимум.

Процедурите протичат спокойно и не е необходимо присъствие от страна на терапевта. Апликаторът трябва единствено да бъде фиксиран върху болното място и да се остави в самостоятелен режим на работа.

Отчитайки слабостите на традиционната терапия с ултразвукови вълни, специалистите и технологичните инженери на BTL полагат огромни усилия, за да създадат иновативен продукт, който не само да улесни физиотерапевтите, но и да увеличи неколкократно положителния ефект от подобен вид лечение.