български
Последвайте ни на:

Високоинтензивен лазер от BTL – правилният избор за Вашата практика

header_BTLBG-2018-06-25_HIL_article__980x3855

 

Напрегнатото ни ежедневие предразполага не само към психическо натоварване, но и към физически заболявания. Това създава нуждата всеки физиотерапевт или медицински център да предлага всеобхватни и качествени здравни услуги, които да подобряват живота на пациентите. Ето защо физиотерапията никога не е била по-подходяща, тъй като разчита на безвредно немедикаментозното лечение и стимулира естествените възстановителни процеси на човешкия организъм. Една от най-разпространените модалности за лечение на широк спектър от състояния е лазерната терапия.

Какво е лазерна терапия? Как действа?

Лазерната терапия използва насочени монохроманични (едноцветни) лазерни лъчи от видимия и инфрачервения спектър, които повлияват тъканите чрез своя фотохимичен и фотоелектричен ефект. Физиологичното им действие е биостимулиращо с локално проявление в тъканите. С други думи лазерната терапия използва насочен сноп светлина и силата на неговата енергия, за да стимулира клетъчните структури и да доведе до възстановяването на увредени или нефункционални тъкани.

Лазертерапията използва няколко основни методики на приложение, сред които лазерпунктура, лъчение с фокусиран или нефокусиран лъч и сканиране. В този смисъл варират и различните параметри и продължителност, при които терапията се прилага. Тя дава възможност за комбинация и с други физикални и рехабилитационни методи, водещи до още по-добри и бързи резултати.

Ефекти и ползи от лазерната терапия

Лазерната терапия води до многобройни положителни ефекти за пациента, свързани с противовъзпалителни, аналгетични, регенеративни, съдоразширяващи, противомикробни и стимулиращи имунната система действия. Тя е доказана и като безвреден, безопасен и безболезнен метод за лечение. Ето защо, освен във физиотерапията, тя намира приложение и в много други медицински области като неврологията, травматологията, дерматологията и естетичната медицина, стоматологията, хирургията и пр.

Лазертерапията не само намалява болката и възпалението, но и улеснява подобряването на физическите функции и води до ускорено възстановяване на пациента.

При какви заболявания е ефективна лазерната терапия?

Лазерната терапия се използва и като достъпен неинвазивен метод на лечение, подходящ при широк спектър от хронични и остри състояния, сред които:

  • Дегенеративни, възпалителни, травматични и заболявания на опорно-двигателния апарат;
  • Неврологични заболявания;
  • Мускулни болки и ставни заболявания;
  • Посттравматични състояния – контузии, навяхвания, фрактури
  • Кожни заболявания
  • Очни болести
  • Акушеро-гинекологични заболявания.

 

 

Високоинтензивен лазер от BTL – революция в лазерната терапия

Нискоенергийните (студени) лазери намират своето широко приложение във физиотерапията. Те безспорно имат своите предимства, тъй като водят до почти мигновено (макар и краткотрайно) облекчаване на болката, а медицинската апаратура за лазерна терапия е лесна за управление. Но в последните години все повече навлиза в употреба едно по-прецизно и ефективно решение – високоинтензивният лазер от BTL, който надгражда технологията на нискоенергийните лазери.

Той е 50 пъти по-мощен от конвенционалния терапевтичен лазер и предоставя бърз, мощен и непристрастяващ начин за премахване на болката – или с други думи болкоуспокояване без лекарства. Ето защо той намира приложението си като метод за ефективно лечение на широк спектър остри и хронични състояния, сред които: артроза на тазобедрената става, епикондилит, синдром на карпалния тунел, болки в рамото и кръста, пателарен и ахилесов тендинит, дорзалия и други.

Какви ползи носи високоинтензивният лазер на BTL?

BTL High Intensity Laser комбинира биостимулация и фотомеханична стимулация, които водят до по-силно и дълготрайно облекчаване на болката при всеки пациент. Освен това той крие и множество предимства, които подпомагат безкомпромисната грижа за здравето, като предоставят качество и удобство за медицинския специалист.

Максимална сигурност

Лазерите се разделят на различни класове въз основа на своята мощност и дължината на вълната. Студените лазери обикновено са с по-ниска мощност и са от клас 3B. Високоинтензивният лазер от BTL попада в 4-ти клас, което изисква обезопасена работна обстановка и използване на специална екипировка.

Това означава ли, че той носи рискове? Не! Въпреки че изисква по-голямо внимание, апаратът е напълно безопасен за пациента и терапевта. Той работи с крачен педал, чрез който се стартира излъчването на светлинния сноп. В мига, в който педалът се отпусне, лазерът спира. Апаратът идва в комплект с предпазни очила. Той предоставя възможност и за свързване с ключалката на вратата на терапевтичното помещение за по-голяма сигурност.

 

По-голяма дължина на вълната и дълбочина на проникване

Високата мощност, съчетана с дължината на вълната от 1064 нанометра, позволява прецизно таргетиране на желаната зона и проникване в дълбочина, за по-добър и дълготраен терапевтичен ефект. Това е възможно поради доставянето на по-голямо количество енергия в дълбочина, което стимулира на нервните окончания, блокира болковите усещания и води до незабавна аналгезия.

Гъвкавост и удобство

Високоинтензивният лазер може да бъде използван в два режима на работа – постоянен и импулсен. Импулсният режим се използва за облекчение и аналгетично лечение, а постоянният предполага непрекъсната работа на лазера и води до биостимулация, цялостно лечение и по-бързо възстановяване.

Апаратът е преносим, с цветен и сензор екран за улеснена употреба. Разполага с терапевтична енциклопедия и бързи протоколи, чрез които да постигнат максимални резултати. Той е удобен за използване от всеки медицински специалист. По този начин не само спестявате допълнителни разходи, но и време за обучение за работа с апаратурата.

Множеството функционалности и безкомпромисен дизайн позволяват оптимизиран процес на работа, които от своя страна водят до безупречна, ефективна, безопасна грижа на вашите пациенти.

Доверете се на нашата апаратура за провеждане на лечебна лазерна терапия

Екипът на BTL е посветен изцяло на мисията си да разработва най-иновативната медицинска апаратура, която допринася за по-бърз, ефективен и безопасен лечебен процес. Доверявайки се на нас, Вие избирате сигурност, опит, отдаденост, съчетани с иновативност и безкомпромисно качество. Ако искате да научите повече или имате въпроси, свържете се с нас!