български
Последвайте ни на:

Високотехнологичните апарати на BTL - надежден съюзник в битката с кардиологичните заболявания

Модерна медицинска апаратура в направление кардиология

Високото кръвно налягане (хипертония) е водещ рисков фактор, който лежи в основата на кардиологичните заболявания. За съжаление, лечението невинаги се осъществява ефективно и това до голяма степен е причината за високата смъртност в България и Европа. Оказва се, че огромна част от хората, страдащи от високо кръвно налягане, или не знаят за проблема си, или не са въоръжени с достатъчно търпение да проведат качествено лечение. Добрата новина е, че компании като BTL внасят голяма доза оптимизъм в картината с кардиологичните заболявания.

За BTL работят най-добрите инженери в областта на кардиологията, които посвещават цялото си време в разработване на най-ефективните технологии, апарати и решения за подпомагане лечението на кардиологичните заболявания. 

 Модерната апаратура на BTL засилва качеството на медицинските услуги

Когато е налице диагноза високо кръвно налягане, пациентът трябва да отиде на преглед при специалист в специализирано медицинско заведение. По думите на редица видни кардиолози, днес съвременната медицинска апаратура играе решаваща роля в поставянето на точна диагноза. 

Най-надеждни са центровете, където изследванията се правят с най-новата компютърно-базирана медицинска техника на BTL. Благодарение на леснодостъпният потребителски интерфейс, издържаното графично оформление и богатият набор от опции за анализ, оценка и диагностика, техниката на BTL ярко се отличава от стандартното използваната в кардиологичната практика.

Новите устройства за мониторинг на кръвното налягане са мощно оръжие в борбата със сърдечните проблеми

Колкото по-съвременни медицински апарати се използват, толкова по-голям е шансът да се работи с точни данни от изследванията, на които се базира диагнозата. Мониторът за кръвно налягане BTL CardioPoint-ABPM се намира под управление на напреднал медицински софтуер и изпъква с висока измервателна точност. Апаратът е лек, с компактни размери и впечатлява с дискретен звук, който издава докато се намира с работен режим.

Апаратът работи със специализирания фирмен софтуер BTL CardioPoint, който по новаторски начин интегрира стрес-тест, ЕКГ и ЕКГ Холгер изследвания в единна стандартизирана платформа, която произвежда удивително точни резултати, които стават основа за формиране на правилни диагнози и назначаване на адекватно лечение.   

Терапията може да се променя през различни етапи от живота

Различни фактори в живота пораждат необходимостта от промени в лечението. С течение на времето, при промяна във възрастта и под въздействие на здравословния начин на живот, включващ минимум стрес и балансирано хранене, приемът на някои лекарства може да бъде намален или дори прекратен.

Най-общо казано, три са основните правила, които всеки, страдащ от високо кръвно е жизнено важно да спазва:

1. Развийте нагласата да наблюдавате кръвното си налягане цял живот. Дори да нямате проблеми в настоящия момент, измервайте го поне един път в месеца.

2. Ако са Ви предписани лекарства, трябва да ги пиете точно според указанията на лекаря. В повечето случаи лечението при високо кръвно продължава цял живот.

3. В случай, че се наблюдават повишени стойности, важно е да продължите да следите кръвното си налягане ежедневно. Може да ходите в специализирани центрове или аптеки. Имайте предвид, че на такива места обикновено се работи с морално и физически остаряла техника.

Рекордерът BTL ABPM дава възможност за настройване на времевите интервали, през които устройството ще записва и съхранява стойностите на кръвното налягане. Софтуерът извършва подробен анализ на получените данни и ги интерпретира в общодостъпна текстова форма. Вградените алгоритми са съобразена с критериите на BHS, AAMI и IEC, което е предпоставка за точна и ясно формулирана оценка.

В качеството си на световен лидер в предлагането на високонадеждна кардиологична апаратура, от BTL откриват нови хоризонти в грижата за пациентите и тласкат кардиологията напред.