български
Последвайте ни на:

Медика 2016 среща на най- добрите производители на медицинска техника в световен мащаб

През изминалата есен, в Дюселдорф (Германия) традиционно се проведе най-голямото изложение в целия свят за медицинска апаратура, технологии и продукти, свързани с медицината, Медика 2016.

Повече от 5000 компании от 70 държави взеха участие в събитието с представителни щандове в 17 зали. Присъстващите имаха възможността да се запознаят отблизо с най-новите технологии в 7 основни категории.

Както винаги, БТЛ Индъстрийз участва в Медика с най-новите си продукти и разработки, с които спечели интереса на всички присъстващи. Представянето ни беше фокусирано върху презентиране на най-новите технологии, които разработваме и интегрираме в нашата медицинска техника за кардиология, физиотерапия и естетична медицина.

BTL Super Inductive System

Тази година имахме честта да покажем на най-новия си физиотерапевтичен апарат – BTL Super Inductive System, който използва високоинтензивна магнитотерапия както за лечение на болки в мускулите, така и за заздравяване на увредени тъкани. Технологията използва електромагнитно поле с висок интензитет за третиране на болки в тялото и заздравяване на увредената тъкан.

Малка част от терапевтичните ефекти от лечението със Super Inductive System включват: облекчаване на болки в мускулите, лечение на фрактури, миорелаксация, подобряване на подвижността на ставите и др. Апаратът има обещаващо бъдеще в лечението на здравословни проблеми, свързани както с нервната, така и с опорно-двигателната система. Терапиите са ефективен метод за облекчаване на остри и хронични болки при пациенти от всички възрасти.

Модерен софтуер за надежден скрининг

Сред иновативните софтуери, които представихме на Медика е единственият до момента инструмент за превенция на синдрома на внезапната смърт – модулът Sudden Death Screening, който е част от унифицирания софтуер BTL CardioPoint.

Някои от предимствата на модула са: незабавна оценка на специфично ЕКГ за атлети, отлична чувствителност и иновативна визуализация на резултатите за по-лесно и бързо разчитане. Модулът е лесен за работа както за специалисти кардиолози, така и за лични лекари, педиатри и др. с общи познания в ЕКГ изследването.

CardioPulmonary Exercise Test

Системата за кардиопулмонарен тест, наречена CPET (CardioPulmonary Exercise Test), е също сред новите продукти на BTL, който е насочен към по-сериозно приложение в спортната медицина. Той позволява правилна оценка на напредъка в тренировките на атлетите или диагностициране на непоносимостта към натоварване в кардиопулмонарните диагностики. Продуктът бе демонстриран на живо, пред посетителите на щанда на BTL Industries.

Световното изложение – възможност за информираност и надграждане

Медика 2016 събира най-добрите световни производители на оборудване и технологии в областта на медицината. В рамките на няколко дни в Дюселдорф посетителите и участниците на изложението първи научават за най-новите достижения на компаниите. Целият екип на БТЛ Индъстрийз е безкрайно благодарен за предоставената възможност да презентираме своите най-новите иновации, да затвърдим вече установените международни партньорства и да създадем близки контакти с потенциални партньори.