български
Последвайте ни на:

BTL - нововъведения във физиотерапията и рехабилитацията

Здравословните проблеми, свързани със мускулно-скелетна система са част от ежедневието на съвременния човек. Причините могат да се търсят в интензивни спортни тренировки, както и други професионални заболявания, свързани с офис-работа, при които застоялата поза/ стойка оказват влияние (лумбален и цервикален дял са най-често засегнати). Тези болки в мускулите и ставите не само трудно отшумяват, но и проявяват тенденцията да се превърнат в траен проблем.

За щастие, напредъкът и достиженията на съвременната физиотерапия предлагат терапии, проведени с иновативна техника, благодарение на която се осигурява ефективно облекчение на болките и бързо възстановяване. 

Какви решения предлага физикалната медицина? Съвременната медицина осигурява различни видове терапии с ултразвук, лазер и електромагнитни вълни. Всички тези методи споделят общ принцип на работа, като отпускат тъканите и стимулират оздравителните процеси в тялото.

Биостимулация с лазерна терапия

С времето, терапиите с лазер или електромагнитни импулси са доказали лечебните си свойства и днес намират широко приложение при различни мускулно-скелетни заболявания, в т.ч. артрити, травми, контузии, навяхвания, отслабване на ставите, напрежение в ставите и мускулите и др.

При лазерната терапия се използва лъч с точно определени параметри. Той прониква дълбоко в тъканите и активира болкоуспокояващите и противовъзпалителни процеси в човешкото тяло. Този процес е известен като биостимулация.

Магнитотерапията повишава шансовете за окончателно оздравяване

Магнитотерапията представлява неинвазивно физиотерапевтично лечение, при което се въздейства на болките с магнити полета, с терапевтична цел.

Една от най-добре толерираните физикални модалности е магнитотерапията,  което силно допринася за безпроблемното протичане на курса на лечение. Човешкият организъм понася повечето физикални модалности добре. Електромагнетизмът - от клетъчно до планетарно ниво, е физичната величината, която прави човешкото (и не само) тяло толериращо я. Това е величината, която прави човекът едно единно цяло от атоми/молекули, клетки, тъкани, органи и прочие, а не брауново движещи се елементарни частици.

Високотехнологичната апаратура, с доказана ефективност играе ключова роля за ускоряване на заздравителните процеси. Магнитната енергия повлиява биохимичните реакции на клетъчно ниво посредством стимулиране на осмозата.

Безопасна и ефективна лазерна и магнитотерапия с апаратите на БТЛ

БТЛ Индъстрийз предлага богата гама от високотехнологични уреди, които позволяват провеждането на безопасно и ефективно лечение на различни области от тялото. Устройствата са пригодени да работят с компактни апликатори. Те възпроизвеждат лазерни лъчи с дължина 830 нанометра, които проникват в клетките и атакуват източника на болката в дълбочина.

Апликаторите, генериращи лазерни вълни с дължина 685 нанометра, се препоръчват за лечението на по-леки наранявания, белези и хематоми, където е нужно повърхностно обработване, за да се  стимулиране на оздравителните процеси.

Едно от най-важните преимущества  на апаратите за магнитотерапия на БТЛ е, че те не само провеждат ефективна форма на терапия, но и гарантират безболезнени и безопасни процедури. Ултрамодерните апликатори позволяват безпроблемно протичане на терапевтичните сеанси, без нуждата от постоянното присъствие на терапевт.

Продуктовата гама на БТЛ в направление магнитотерапия включва разнообразие от надеждни и практични уреди. Особено внимание заслужават сериите:

  • BTL-5000 Series
  • BTL-4000 Smart & Premium
  • BTL-4000 Professional

Апаратите BTL-4000 Smart and Premium са успешния краен резултат от дългогодишен научно-изследователски труд. Всеки модел се основата на иновативна концепция, ориентирана към бъдещето. Въпреки напредналата технология, на която са базирани тези устройства, те остават напълно достъпни и лесни за употреба, дори за потребители без технически познания хора

Апаратите за магнитотерапия BTL-4000 Professional са съвършеното допълнение към оборудването на лекарски кабинети, клиники и болнични заведения.