български
Последвайте ни на:

Защо високоинтензивната магнитотерапия от BTL ще подобри качеството на вашия медицински център?

BTLBG_2018-02_Super-Inductive-System_Article-Header

 

Магнитотерапията е доказан подход във физикалната медицина, който се използва за облекчаване и премахване на болката и ускоряване на възстановителните процеси в човешкото тяло. Като лечебен метод тя съществува от дълги години и използва ефекта на магнитната компонента. Днес магнитотерапията е неразделна част от практиката на всеки център за физиотерапия.

Но това, че един метод е традиционен, невинаги означава, че при него не може да се намери място за подобрение. Нещо повече - нуждите на пациентите и техните очаквания към качеството и ефективността на получената медицинска услуга постоянно се засилват. Ето защо, за да отговорим на нарастващата потребност от бързи и ефективни физиотерапевтични решения, създадохме един от най-модерните апарати за провеждане на високоинтензивна магнитотерапия.

Какво е BTL Super Inductive System?

BTL Super Inductive System е иновативен медицински уред за провеждане на високоинтензивна магнитотерапия. Той се основава на 25-годишния ни опит в медицината и е съобразен изцяло с най-съвременните тенденции във физиотерапията и предоставянето на качествени медицински услуги.

Технологията на апарата се базира на електромагнитно поле с висок интензитет, което влияе положително върху човешките тъкани. Терапевтичният ефект е с широк обхват и включва облекчаване на различни болки, лечение на фрактури, миорелаксация, миостимулация и мобилизация на ставите. Самата терапия е комфортна и безболезнена, а технологията гарантира незабавна аналгезия. Широкото честотно поле на уреда прави високоинтензивната магнитотерапия от BTL изключително подходяща за лекуване както на остри, така и на хронични болки, засягащи опорно-двигателния апарат и нервната система. Това се случва чрез използване на различен честотен сектор, автоматично определен според третираните симптоми и теориите за повлияване на болката (pain control theories).

Високоинтензивна магнитотерапия от BTL - за какво се използва и какви са нейните ефекти?

BTL Super Inductive System намира своето често и ефективно приложение при огромна гама от индикации, сред които фрактури, спастичност, мускулна атрофия, дископатия, тендинит, синдром на замръзналото рамо и др.

Сред най-честите медицински ефекти, до които високоинтензивната магнитотерапия от BTL води, се нарежда ставната мобилизация. Тя се постига чрез множество повторяеми мускулни контракции в областта на ставните капсули, които леко разместват ставните повърхности и по този начин освобождават всякакви блокади и възвръщат нормалното, свободно движение на ставите.

BTL Super Inductive System се използва успешно и при лечението и заздравяването на фрактури, тъй като високоинтензивното магнитно поле подобрява циркулацията на кръвта. По този начин се подпомага формирането на васкуларна и хрущялна тъкан, ускорява се костното възстановяване и се ограничава интензивността на съпътстващата болка

Super-Inductive-System

Други медицински ефекти на високоинтензивната магнитотерапия от BTL са миостимулацията и намаляване на спастичността. Те се проявяват поради взаимодействието на електромагнитното поле с невромускулната тъкан и са изключително желан краен резултат, когато става въпрос за  укрепване на отслабени мускули и третиране на двигателни увреждания, свързани със спастицитет.

Ето защо можем смело да твърдим, че BTL Super Inductive System е технология от последно поколение, чиито отлични терапевтични резултати превръщат апарата в надеждно решение и ценен помощник за всеки физиотерапевт, рехабилитатор, невролог и ортопед в лекуването на своите пациенти.

BTL Super Inductive System – необходимото попълнение към всеки медицински център

Създадохме BTL Super Inductive System, основавайки се не само на своя богат опит в производството на медицинска апаратура, но и на десетки месеци, прекарани в клинични проучвания и тестване на апарата в реални условия. Ние знаем, че всяка промяна в работния процес на един висококвалифициран медицински служител носи своите рискове и затова не бихме си позволили да създадем продукт, който да измести вашия фокус от това да помагате на пациентите си.

BTL Super Inductive System e разработен от инженери, но е създаден за вас – за да ви помага в предоставянето на безкомпромисна здравна услуга и за да улесни вашия процес на работа. Как?

 

BTL Super Inductive System може да се използва от всеки медицински специалист

Апаратът за провеждане на високоинтензивна магнитотерапия е удобен за работа и притежава изключително интуитивен интерфейс, като по този начин е във възможно най-голяма помощ и улеснение на терапевта. Ако притежавате екип от медицински специалисти, не трябва да се тревожите, защото технологията не изисква никакви обучения и тренинги за работа с нея.

Апаратът се управлява лесно благодарение на своя голям сензорен екран. Чрез него бързо можете да разгледате и настроите параметрите на терапията. Ако пък искате да спестите своето време, можете лесно да заложите на предварителните протоколи, които сме създали за вас. Апаратът разполага и с богата терапевтичната енциклопедия, която ви позволява да изберете терапия, която е подходяща за дадена част от тялото (т.нар. body parts navigation).

BTL Super Inductive System спестява вашето време

Работата с апарата няма да загуби и секунда от ценното ви време. Той даже ще спестява най-ценния ви ресурс, защото не е необходимо да сте неотлъчно до пациента по време на самата процедура. Веднъж позициониран, безоператорният апликатор не изисква нуждата от допълнителна мануална дейност. Неговата шестставна „ръка“ е разработена до последния детайл така, че максимално да улесни провеждането на физиотерапевтичните процедури върху всяка част от тялото на пациента по изключително прецизен и ефективен начин. А автоматичният контрол от страна на самия апарат премахва вероятността от човешки грешки.

Със съчетаването на повече свободно (спестено) време и предоставянето на високотехнологична, революционна и сигурна грижа към вашите пациенти, вие не само оптимизирате допълнително своя работен процес, но и печелите доверието и лоялността на своите клиенти.

BTL Super Inductive System е сред най-безопасните и най-ефективните апарати за физиотерапия в България

Процедурите с апарата за високоинтензивна магнитотерапия от BTL са напълно безопасни. Благодарение на системата Focused Magnetic Field (FMF), която е интегрирана в апликатора, не съществува риск пациентът или терапевтът да бъдат изложени на нездравословни дози електромагнитна енергия. В допълнение, революционната Cool Flow технология, която непрекъснато охлажда апарата и бобината, не допуска нагряване на апликатора и позволява продължителното използване на уреда – дори при пълно натоварване.

Лечението с BTL Super Inductive System означава и по-бърз и дълготраен терапевтичен ефект. Според проведените клинични изследвания, подобрение се наблюдава при 87% от пациентите, а резултатите свидетелстват за трайно намаляване на болката след 5 до 10 терапии. Това води до по-малко време, прекарано в лечение, по-разумни цени за пациента и засилена потребителска удовлетвореност от бързите, качествени и ефективни резултати.

BTL-SIS-medical-background-graph_BG

 

BTL Super Inductive System е най-добрият апарат за физиотерапия в своя клас

Притежавайки BTL Super Inductive System в своето физиотерапевтично портфолио:

  • ще отговорите на повишените очаквания на посетителите на вашия медицински център;
  • ще предлагате най-добрата и ефективна грижа на своите пациенти;
  • ще сте винаги няколко големи стъпки пред своите конкуренти;
  • ще постигнете висока потребителска удовлетвореност за вашата медицинска практика.

Какво казват нашите клиенти?

Вече 25 години сме отдадени на професионализма и качеството към всеки детайл. Историята ни е изпълнена с огромен принос в сферата на медицината, множество награди, международно разрастване и новаторски подход. А всеки има нужда от надежден партньор, който да прояви лично отношение към нуждите на своите клиенти.

Ако искате да предоставите най-добрите терапевтични решения за своите пациенти чрез най-модерната медицинска техника, можете да се СВЪРЖЕТЕ С НАС още сега.