български
Последвайте ни на:

Национална конференция по физиотерапия 2018 (снимки)

BTLBG_2018-10-11_PhysioCon18_header

 

Между 19-ти и 21-ви октомври, гр. Хисаря беше домакин на традиционната Национална конференция по физикална и рехабилитационна медицина, чийто горд генерален спонсор бяхме ние. Тази година конгресът се фокусираше върху ролята на физиотерапията в съвременната ортопедия, травматология, неврология и ревматология. Събитието предостави възможност на редица физиотерапевти, рехабилитатори и спортни медици да почерпят споделен опит по време на научните сесии, както и да се запознаят с най-новите продукти на десетките изложители.

Какво представи BTL?

Освен апаратите си за конвенционална физиотерапия, представихме и 4 ключови технологии, които намират успешно приложение в рехабилитацията и могат да заемат централно място в модерната клинична практика.

  • BTL SUPER INDUCTIVE SYSTEM - високоинтензивната магнитотерапия от BTL е изключително ефективна както при остри, така и при хронични болкови състояния. Това я прави подходяща за приложение в неврологията, ортопедията, травматологията и ревматологията.
  • BTL HIGH INTENSITY LASER - с мощност над 50 пъти в сравнение със студените лазери, дължината на вълната при високоинтензивния лазер може да достигне до 1064nm. Това го прави подходящ за извършване на биостимулация при остри болки и травми.
  • BTL SHOCKWAVE THERAPY - често използвана във физиотерапията, ортопедията и спортната медицина, ударно-вълновата терапия възобновява по естествен път оздравителните процеси и води до неоваскуларизация при хронични тендинопатии.
  • BTL TR-THERAPY - таргетираната радиочестотна терапия доказано води до интензивно облекчаване на болката, мускулна релаксация и подпомагане на възстановителните процеси на меките тъкани.

ПРИЛОЖЕНИЕ НА ТЕКАР ТЕРАПИЯ ПРИ БОЛЕСТИ ОТ ПРЕНАТОВАРВАНЕ НА ГОРНИЯ КРАЙНИК

Заболяванията, предизвикани от физическо пренапрежение и системно повтарящи се действия, особено на горния крайник, са изключително често срещани, силно затрудняват дейностите от ежедневния живот и са една от най-честите причини пациентите да се обърнат към лекарите-физиотерапевти.

Ето защо д-р Заралиева, д-р Радева и д-р Мацанова от Клиниката по физикална и рехабилитационна медицина в УМБАЛ „Царица Йоанна – ИСУЛ“ представиха авторска научна разработка, посветена на приложението и ефектите от таргетираната радиочестотна терапия при подобни състояния.

Изследването е проведено на 12 пациенти в рамките на 2 седмици, използвайки BTL-6000 TR-Therapy Elite за провеждането на курс от 6 терапии.

Получените резултати доказват:

  • подобрение при обема на движение в ставите;
  • редуциране на болката до края на лечебния курс;
  • основанието Текар да бъде включван в лечебния алгоритъм за повлияване на мекотъканните увреди на горния крайник.

20% отстъпка от всички продукти

Конференцията по физиотерапия даде официалният старт и на специалната промокампания по случай 20-годишнината на BTL в България, която се проведе в периода 19.10-08.11.2018 и даде възможност на всички специалисти в България да се възползват от 20% отстъпка от избран наш физиотерапевтичен продукт.

СНИМКИ

 

Пропуснали сте да разберете навреме за събитието и промоционалната ни оферта?