български
Последвайте ни на:

BTL ПОДКРЕПИ НАЦИОНАЛНИТЕ ОТБОРИ НА ПОРТУГАЛИЯ И ЧЕХИЯ НА ЕВРО 2016

BTL се гордее с предоставената възможност за подкрепа на португалския и чешкия национални отбори на ЕВРО 2016

Надпреварата за купата на УЕФА се проведе между 10 юни и 10 юли в около 10 френски града, като най-добрите технологии на BTL помогнаха за възстановяването и рекласирането на играчите след изтощителните мачове и им  помагаха в подготовката за следващите.

Високотехнологичното оборудване на BTL – за по- ефективно представяне на Европейското първенство

Високоинтензивният лазер и насочената радиочестота на BTL са доказано ефективни за превенция, бързо възстановяване и лечение на остри заболявания. Терапиите се  използваха при отборните играчи за облекчаване на мускулатурата  и подготовка за решаващите мачове, с цел преминаване към финалите.

На финала за купата се проведе трудна, но равностойна битка между отборите на Франция и Португалия. Макар че французите бяха на тяхна земя и често атакуваха вратата, гол в извънредното време определи шампиона. Португалия победи Франция с 1-0, доминирайки на UEFA EVRO XI и вземайки участие в битка срещу истински футболни „герои“ , въпреки че основната футболната звезда, Роналдо, остана на терена само 23 минути. BTL наистина се гордее, че подкрепи португалския отбор по пътя към трофея и даде своя принос за триумфа им.

Мартин Джанозек - физиотерапевтът на чешкия национален отбор по футбол,  потвърди ефикасността на високоинтензивният лазер и насочената радиочестота на BTL:

„Тяхната  област на приложение е широка и те ни помагат при превенцията и лечението на остри състояния при играчите на чешкия национален отбор и медицинския екип.“.

Джанозек е лекувал много от футболните звезди на Чехия,  като Пeтр Чех , Томас Сивок, Давид Лимберски и други.

Благодарим на националните отбори на Чехия и Португалия за това, че избраха топ апаратурата на BTL, която спомогна за тяхната подготовката и възстановяване  на Евро 2016!

  BTL – иновативна медицинска апаратура за ефективно лечение на мускулни болки и раздвижване на крайници

Не случайно футболните отбори на Чехия и Португалия се довериха на медицинската апаратура на BTL. Компанията разполага с усъвършенствана линия уреди за физиотерапия и рехабилитация, които осигуряват бързо и ефикасно лечение на мускулни болки и рехабилитация след проблеми с опорно-двигателния апарат.

Лечение чрез непрекъснато пасивно движение

Устройствата за Непрекъснато Пасивно Движение (CPM) се използват в първата фаза на рехабилитация на ставите на долния крайник след хирургични операции на травми. CPM устройствата непрекъснато и многократно раздвижват ставите чрез контролиран обхват на движенията. Ежедневните раздвижвания увеличават първоначално ограничения обем на движение на ставите. Терапията гарантира безопасни упражнения през лечебната и възстановителната фаза на тъканта, чрез провеждане на пасивно движение, редуциране на следоперативната болка и намаляване риска от възпаление.

BTL устройствата за пасивно раздвижване в направление физиотерапия

BTL-CPMotion K Elite

 • Оптимално решение ‘всичко в едно’ – едно устройство за трите стави на долния крайник.
 • Дистанционно управление със сензорен екран
 • Разширени настройки

BTL-CPMotion K Pro

 • Професионален модел за коленните и тазобедрените стави
 • Дистанционно управление със сензорен екран
 • Разширени настройки

BTL-CPMotion K Easy

 • Икономичен модел за коленни и тазобедрени стави
 • Удобен ЛЕД интерфейс
 • Старт/Стоп дистанционен контрол

Характеристики и предимства:

 • Модул за раздвижване на глезен
 • Движение с висока скорост
 • Бързо и лесно настройване
 • Дистанционно управление със сензорен екран
 • Настройки в реално време
 • Разширени настройки

Приложение в медицината

CPM увеличава обема на движение и има благоприятен ефект върху мускулната сила. CPM стимулира хондроцитния метаболизъм, който има ключова роля в процеса на възстановяване на ставите. Използването на апарати за пасивно раздвижване на стави води до редуциране на медикаментите, по-ранното изписване от болнично заведение, намаляване нуждата от болнични грижи и намаляване на болничните разходи.

BTL непрекъснато усъвършенства продуктовата си гама, за да предложи революционни решения в областта на физиотерапията и рехабилитацията.