български
Последвайте ни на:

Съвременна медицинска апаратура за екстензионна физиотерапия

Екстензионната терапия с иновативната медицинска апаратура на BTL

Лечението на болките в областта на гърба и врата често изисква третиране с комплексни терапии, които се прилагат в продължение на дълъг период от време. Силните болки са причина за стрес, дискомфорт и обездвижване на пациентите. С този проблем се борят ежедневно хора от различни възрасти по цял свят. Компании като BTL не спират да търсят ефикасни и бързо действащи решения за облекчаване на болките в областта на гърба и врата.  

Последно поколение медицинска апаратура за Екстензионна терапия  

Екстензионната терапия е класически метод за физиотерапия, както за рехабилитация на пациенти с хронични заболявания, така и за провеждане на възстановителна терапия след травми и счупвания. BTL-16 PLUS е апарат за цервикална и лумбална екстензионна терапия. Контролира се чрез микропроцесор, с който по-лесно се прилага постоянно или непрекъснато екстензиране на цервикалния и лумбален дял. Апаратът се управлява с лесен за работа интерфейс, с който потребителите контролират времето за задържане, продължителност и отпускане.

Сред предимствата на BTL-16 PLUS са постоянните и импулсни програми, които позволяват прилагането на по-ефективна терапия, изцяло съобразена с нуждите и състоянието на пациента. Апаратът осигурява дигитален контрол на процедурата в реално време.

В кои случаи се прилага екстензионната терапия?

Причините за възникване на болки в гърба и врата са безброй, вариращи от травми и счупвания, до дискова херния и много други. Силните болки често са съпътствани от скованост и изтръпване в крайниците, отпускане на мускулатурата и обездвижване. Ефективната физиотерапия спомага не само за облекчаване на болките, но и за подобряване на мускулния тонус и намаляване на напрежението в гръбначния стълб, за да се постигнат дълготрайни резултати. Екстензионната терапия с BTL-16 PLUS е неинвазивно ефикасно решение за третиране на болки, причинени от:

 • увреден нерв
 • гръбначно изкривяване
 • травми
 • дискова херния
 • рахитични изменения
 • дълго обездвижване и др.

Как помага рехабилитацията с екстензионна терапия?

 • Намалява напрежението в областта на гръбначния стълб и врата чрез разтягане
 • Може да се прилага като възстановяваща рехабилитация
 • Спомага за забавяне на прогресивни заболявания
 • Прилага се както самостоятелно, така и в комбинация с други видове лечение и терапии
 • По-достъпна и по-щадяща от операции и инвазивни методи на лечение
 • Може да се прилага в дългосрочен период от време
 • Подходяща е за пациенти от различни възрасти

Терапия с BTL-16 PLUS

Екстензионната терапия с иновативната медицинска апаратура на BTL се препоръчва както за лечение, така и за възстановяване след травми и превенция на различни заболявания в тази област. Възможността за лесно управление на апаратурата спомага за по-ефективно лечение, в което потребителя може сам да определи параметрите за терапията, като продължителност и има непрестанен дигитален контрол над процедурата. Резултатите на значително облекчаване на болката са основният фактор, който мотивира пациентите да избират третиране с BTL-16 PLUS, a лекарите, да препоръчват този тип рехабилитация.

Екстензионната терапия спомага за разтягане на гръбначния стълб, за да намали напрежението от дисковете. Тракцията действа обратно на силата на гравитацията. С терапията се подсилва гръбнака и дава възможност на организма да се възстанови.

Лидер, в разработването на висококачествена медицинска апаратура BTL, отбелязва значителен прогрес в областта на физиотерапията.  

Cookies ни помагат да предоставяме услуги. Чрез използване на нашите услуги, Вие се съгласявате да използвате нашите бисквитки. Научете повече