български
Последвайте ни на:

Ултра модерните апарати за физиотерапия - най-сигурният лек за мускулни болки и схващания, получавани на работното място

Оплакванията от болки в мускулите и схванатост се срещат все по-често   

Болки в мускулите, схващане, неподвижност на крайниците - това са най-често срещаните проблеми, които засягат днешното общество. Най-добрия лек за безболезнено и трайно възстановяване предлага физиотерапията със съвременна апаратура.

Наред с възрастните баби и дядовци, младите и активни хора в зряла възраст също попадат в графата застрашени от обездвижване. Причината са дългите часове, прекарани в седнало положение пред компютъра. Обездвижването е проблем, на който ако не се обърне нужното внимание, може да отключат други по-сериозни заболявания.  

Как работната среда вреди на физическото здраве

Хората, които прекарват по 8-часов работен ден затворени в офис, с течение на времето получават неприятни усещания, изразяващи се в болки в гърба, кръста, изтръпване на ръцете и краката. Истината е, че не само тези, чиято дейност налага да прекарват по цял ден в седнало положение,  са изправени пред риска от заболявания на опорно-двигателния апарат. Всички, които извършват еднообразни движения, с които задължават тялото си да бъде в  неестествена позиция и налагат минимално физическо натоварване, са предразположени към обездвижване.

Много хора,  които активно работят на компютър, в даден момент започват да се оплакват от болки в китката, схващане на рамото, изтръпване на дланите. Това се дължи на факта, че ръката, която държи мишката се намира в неестествено положение в продължение на часове. В резултат на това човек започва да усеща неприятна скованост на ръцете когато се събуди сутрин. Раздвижването става трудно , а  в някои случаи дори болезнено. За съжаление, такива проблеми много трудно отшумяват.  Ако не се вземат навременни мерки заболяването прогресира и рискът от трайна неподвижност става все по-голям.

Физиотерапията е универсален лек срещу мускулни и ставни заболявания

Физиотерапията е най-рационалното решение за всякакви болежки, свързани с мускулите и ставите, обездвижване и скованост на крайниците. Сеансите приложени навреме оказват силен оздравителен ефект над засегнатите области. Физиотерапията е безболезнен и многократно доказан начин да се излекува тялото по естествен път, без операция и медикаменти.

Добрата новина, е че дори заболяването да се открие в по-напреднал етап от развитието си, има сериозни шансове човек да се излекува, чрез серия от физиотерапевтични сеанси и прием на лекарства.

Високотехнологичните апарати за ултразвук на BTL гарантират силен възстановителен ефект

Преди да си изберете център за физиотерапия, направете щателно проучване. Интересувайте се с каква апаратура разполагат терапевтите, защото това играе ключова роля за Вашето лечение.

Ултразвуковата терапия намира широко приложение в практиката заради нейния доказан оздравителен и противовъзпалителен ефект. Ултразвуковите вълни оказват силно въздействие върху тъканите. Разбира се, апаратите, с помощта на които се осъществява терапията, имат най-големи заслуги за успешното лечение. Колкото по-модерна апаратура използва медицинският център, в който се лекувате, толкова по-големи ще бъдат ползите от терапията.

Апаратите за ултразвукова терапия на BTL гарантират спокойствие и сигурност на пациентите. Те по никакъв начин не застрашават тяхното здраве. Медицинският апарат BTL-5000, базиран на новаторска 4-модулна система, предлага набор от полезни функции, които улесняват контрола и елиминират вероятността за грешки.

Серията продукти на BTL, предназначени за терапия с ултразвук, спомагат за активното лечение на широк спектър от заболявания, сред които:

  • спортни травми, в т.ч. контузии, навяхвания, разтегнати сухожилия, хематоми
  • мускулни болки и скованост, в следствие на продължително стоене в неестествена за тялото поза (обикновено в офисна среда)
  • пост хирургическо лечение за стимулиране на възстановителните процеси в тялото

Физиотерапията, провеждана с нова и модерна апаратура е най-надеждният и безболезнен начин за лечение на болки в мускулите и схващания, получени при спортна травма или трудова дейност.