български
Последвайте ни на:

Интервю с д-р Павлина Конукчиева

BTL_Konukchieva_News_Header_900x471

 

В настоящото интервю ще ви запознаем с д-р Конукчиева, която ще бъде част от лекционния панел на VIII Конгрес по физикална и рехабилитационна медицина с генерален спонсор БТЛ Индъстрийз. Заедно с д-р Минев -  специалист нервни болести, тя ще изнесе презентация на тема „Клинични приложения с BTL-6000 Super Inductive System“. БТЛ Индъстрийз ще бъде на Щанд 1, където участниците ще могат да се срещнат с нашия търговски екип и да разгледат най-новите ни и високотехнологични разработки. 

Д-р Павлина Конкукчиева е родена в гр. Варна, където завършва Медицинския университет през 2004 г. Придобива специалност Физикална и рехабилитационна медицина през 2014 г. Между 2014-2015 г. е началник на отделение Рехабилитация и долекуване в УМБАЛ Св. Марина в родния ѝ град, а от 2015 до 2017 г. завежда отделението по физиотерапия в УМБАЛ Русе. С днешна дата д-р Конкукчиева практикува в МЦ Победа Варна.

Д-р Конукчиева, защо избрахте да се занимавате с физикална и рехабилитационна медицина?

Специалността е изключително широкообхватна. Предлага разнообразни терапевтични възможности при множество заболявания и патологични състояния. Съчетава класически лечебни методики с последните технологични постижения в областта на медицината. Това прави работата интересна и приятна.

Кое е най-голямото предизвикателство в работата ви?

Търпението. В нашата специалност резултатите са плод на продължителни съвместни усилия на пациента и лекуващия екип. Изисква се постоянство, дори упорство в прилагането на лечението. Предизвикателство е да успеем  да мотивираме пациента и да извървим заедно пътя до постигане на общата ни цел. Но винаги си струва.

Защо избрахте БТЛ като партньор?

В нашата работа качествената апаратура има ключово значение. Физиотерапевтичното оборудване на BTL позволява прилагането на съвременна, безопасна и ефективна терапия чрез качествени уреди с удобен интерфейс и лесна поддръжка. Екипът на БТЛ Индъстрийз е коректен, отзивчив и кооперативен. С тях е лесно се изграждат и поддържат добри партньорски отношения.

С кои апарати на БТЛ работите и как те помагат на пациентите ви?

Към момента работя с уреда за високоинтензивна магнитотерапия BTL-6000 Super Inductive System. Използвам го предимно за повлияване на болката и мускулната спастичност при травматични увреди, ревматологични и неврологични заболявания. Имам отлични впечатления и от апаратурата за конвенционална магнитотерапия, електротерапия и ултразвукова терапия.

Важно ли е за един специалист да посещава различни форуми и конгреси, свързани с дейността му, и защо?

Безспорно да. Формалните и неформални контакти, обмяната на опит и запознаването с новостите в сферата, в която работи, са базисни за всеки специалист. Това позволява той да се развива и да предлага на пациентите си съвременно и качествено лечение.