български
Последвайте ни на:

Какви апарати за физиотерапия трябва да притежава вашият медицински център?

Физиотерапията е предизвикателна и динамична медицинска сфера, която изисква време и усилия, за да може един специалист да се развие и да бъде конкурентноспособен. Като широкообхватна и интердисциплинарна област, физиотерапията съчетава различни методики – традиционни и иновативни, и изисква съвместна и постоянна работа както от медицинското лице, така и от пациента. Ето защо използването на качествена медицинска апаратура е от ключово значение в практиката на всеки, занимаващ се с физикална и рехабилитационна медицина. Тя може трайно да подобри вашия работен процес, като ви предложи по-висока ефективност и безупречна, безопасна грижа за вашите пациенти.

Но огромното изобилие от апарати за физиотерапия на пазара може да обърка и най-опитните физиотерапевти и собственици на медицински практики – особено при разкриването на нов рехабилитационен център. В настоящата статия ще намерите предложение за 6-те вида терапии, които е добре да предлагате на своите пациенти, както и няколко съвета и насоки в избора на най-подходящото медицинско оборудване.

АПАРАТИ ЗА ЛАЗЕРНА ТЕРАПИЯ

header_BTLBG-2018-03-29_Article


Лазерната терапия използва нискоенергийни лазери с насочено действие на светлинния лъч. Тя въздейства локално върху тъканите и има мощен противовъзпалителен, болкоуспокояващ, регенеративен, противомикробен и стимулиращ имунната система ефект. Въпреки че намира своето широко приложение в редица други медицински сфери, лазертерапията се използва най-често за лечение на травматични и възпалителни заболявания на опорно-двигателния апарат, кожни заболявания, очни болести, акушеро-гинекологични заболявания и др.

Нискоинтензивните лазери имат доказани терапевтични качества, но решението, което надгражда и предоставя още по-голяма дълбочина на проникване за неограничено намаляване на болката, е високоинтензивният лазер. Той предлага много по-ефективно лечение на широк набор от диагнози – от мускулни контузии и болки, до дегенеративни ставни заболявания; осигурява изключителни резултати и намалява драстично времето за възстановяване на пациента. С максимална мощност от над 50 пъти по-голяма спрямо конвенционалния терапевтичен лазер, високоинтензивната лазерна терапия не само предоставя неограничени възможности за практикуващите специалисти, но и предлага още по-прецизно, ефективно и непристрастяващо физиотерапевтично лечение за пациентите.

Уреди за електротерапия и ултразвук

Ефективността на лечението с електротерапия и ултразвук е доказано, особено когато говорим за мускулна стимулация, намаляване на болката и редуциране на мускулните спазми. Тези два метода се прилагат за третиране както на повърхностни, така и на по-дълбоки травми и наранявания. Електротерапията и ултразвуковата терапия постигат силен противовъзпалителен и болкоуспокояващ ефект, като стимулират регенерацията на тъканите, активират кръвообращението, подобряват обмяната на веществата и зарастването на обработваната област.

Апарат за Ударно-вълнова терапия

BTLBG-2018-03-29_Article_SWT


Ударно-вълновата терапия се използва за лечение на хронични болкови състояния. При нея се предизвикват множество микро-травми непосредствено около зоната с най-силна болка, като по този начин се възобновяват естествените оздравителни процеси в тъканите. Терапията предизвиква онази реакция на организма, която се появява при получаване на травма. По този начин, освен с микро-травмите тялото успява да се пребори и с хроничната болка, тъй като отново се активира нормалното възстановяване на организма. Принципът на стимулиране на оздравителния процес е свързан с отделянето на растежни фактори в сухожилията и костите, което води до образуване на нови кръвоносни съдове. Ударно-вълновата терапия трайно премахва болката, подобрява метаболизма, засилва микроциркулацията и стимулира по-бързото възстановяване на тялото. Ето защо тя често е предпочитана от спортните лекари.

Таргетирана радиочестотна терапия (ТЕКАР)

BTLBG-2018-03-29_Article_TRT


Терапията с таргетирана радиочестота, позната още като Текар терапия, въздейства на организма чрез високочестотни електромагнитни вълни и затопляне на тъканите в дълбочина. Тя има два режима на работа – капацитивен и резистивен, и се отличава от други физикални терапии по това, че при нея топлината е ендогенна, т.е. се образува в самите тъкани. Терапията Текар е напълно безболезнена, което я прави подходяща и за остри, и за хронични състояния. Тя е ефективно приложима при огромна гама от индикации: травми и пост-травматични отоци (едема), костни фрактури, пост-оперативни състояния, цервикална болка, импиджмънт синдром, болки в кръста, локални мускулни спазми, миалгия, тендинит и други, и води до незабавно отпускане на мускулите, намаляване на болката, по-бързо зарастване на третираната област и увеличаване на кръвоснабдяването ѝ.

ВИСОКОИНТЕНЗИВНА МАГНИТОТЕРАПИЯ

BTLBG-2018-03-29_Article_SIS


Високоинтензивната магнитотерапия е технология, базирана на електромагнитно поле с висок интензитет, което влияе благоприятно върху човешките тъкани. Терапията се характеризира с незабавно действие и широк обхват от ефекти. Тя е подходяща за повлияване на всякакъв вид болкови състояния и намира приложение при огромна гама от индикации, сред които фрактури, мускулна атрофия, синдром на замръзналото рамо, дископатия и други. Високоинтензивната магнитотерапия се използва успешно за укрепване на отслабени мускули, намаляване на спастичност, лечение и заздравяване на фрактури и ставна мобилизация. Ето защо този вид терапия е приложима и в областта на спортната медицина.

[Бонус] :: 3 съвета при избора на медицинска апаратура

BTLBG-2018-03-29_Article_Midway_Header


Знаем, че за да може един специалист да бъде успешен в своята област, той трябва да е наясно с най-новите и иновативни технологични постижения във физиотерапията. Но всяко нововъведение или промяна във вашата ежедневна практика крие своите рискове за работния процес. Ето защо, когато закупувате медицинска техника и апаратура за своя медицински център, вашият избор трябва да бъде правилен и информиран. Първият и основен фактор, разбира се, трябва да бъдат нуждите на вашите пациенти и ползите, които ще усетят след курса на лечение. Но предоставянето на качествена и ефективна медицинска услуга е свързана и с други условия и съображения, които трябва да вземете под внимание. В следващите няколко реда ще намерите нашите съвети при избирането на най-подходящата медицинска техника за вашия рехабилитационен център.

Никога НЕ ПРАВЕТЕ КОМПРОМИС С КАЧЕСТВОТО

Цената на продукта винаги изиграва водеща в роля за всякакъв тип инвестиция. Но не се подлъгвайте по ниските цени на някои от технологичните решения за физиотерапия на пазара! Качествената апаратура е гаранция за високоефективно лечение, която води до множество позитиви за вашата практика. Макар и привидно по-скъпа, тя всъщност ви спестява пари, защото ще ви служи по-дълго и ефективно. По-скъпите инвестиционни продукти обикновено не водят до високи разходи за поддръжка. А когато рискът от повреда на апаратурата е нисък, вашият работен процес няма да се прекъсва. Това от своя страна ще доведе до по-бързо удовлетворение на пациентите, по-висока възвръщаемост на инвестицията и по-добри финансови резултати за вашия медицински център.

инвестирайте в уреди за физиотерапия, които са лесни за употреба

Изберете уреди за физиотерапия, които се използват лесно и няма да попречат на ежедневната ви работа. Те трябва да подобрят качеството на медицинската грижа, която предлагате, а не да утежни в пъти цялостната ви работа. Търсете апаратура, която спестява вашето време и ви позволява да задържите своя фокус върху най-важното – вашите пациенти.

Избирайте надежден партньор с богат опит в производството и търговията  на медицинска апаратура

Когато избирате партньор с доказано име и дълъг опит в индустрията, вие избирате сигурност и спокойствие. Богатият опит, безупречната репутация и доброто отношение говорят за надеждно партньорство, което улеснява в пъти вашия бизнес. Друг важен фактор, който също трябва да имате предвид, е локацията на избраната компания и нейният сервизен център. Качествените сервизи, които са в непосредствена близост до вашия център, ще повишат вашето удобство и качеството на услугата, която предлагате.

 

Ние от BTL сме се посветили на разработката на технологии, които променят облика на модерната медицина и спомагат за по-бърз, безболезнен и ефективен лечебен процес. Благодарение на своя 25-годишен опит в сферата и отдаденост към професионализма ви предлагаме огромен спектър от висококачествена медицинска апаратура, която ще ви служи дълго и ще ви доведе най-добрите резултати за вас и вашите пациенти.

Ако искате да предоставите безкомпромисни услуги чрез най-иновативните и качествени технологии за физиотерапия на пазара, не се колебайте – свържете се с нас още сега!