български
Последвайте ни на:

Последен клас апаратура за ранна диагностика на кардиологични заболявания

Революционни стъпки в борбата със сърдечно-съдовите заболявания

Заболяванията на сърдечно-съдовата система продължават да бъдат водеща причина за високата смъртност в световен мащаб. Тази тенденция изправя кардиологията пред сериозни предизвикателства. Наред с артериалната хипертония (високо кръвно налягане), коронарната болест на сърцето се явява една от най-коварните и разпространени болести, които всяка година отнемат хиляди човешки животи.

Статистиката посочва, че повече от половината страдащи от сърдечно заболяване умират в рамките на пет години, след като диагнозата е вече факт.  Това навежда към логичната мисъл, че усилията на изследователските екипи трябва да бъдат насочени към разработване на по-точна и надежда апаратура за изследвания. Колкото по-рано бъде засечен сърдечния проблем, толкова по-големи са шансовете пациентът да потърси добър специалист, който да му назначи адекватно лечение.

Медицинската наука и технологиите се обединяват в името на сърдечното здраве

Отговорът на въпроса как да се постигне ранна и точна диагностика, която да води до навременна медицинска намеса, се крие именно в модерните технологии. Не е тайна, че интензивният технологичен прогрес отваря повече и по-добри възможности за науката да напредва в различни направления. Кардиологията не прави изключение. През последните години, на международния пазар, медицинска апаратура на BTL в направление кардиология получи всеобщото признание.

Апаратите работещи със софтуерната система BTL CardioPoint са базирани на свръхмодерна дигитална технология и се отличават със забележителна измервателна точност. Благодарение на високата си техническа изправност, и напреднала технология за обработка на данните, крайната информация се явява солидна основа за формиране на точни лекарски анализи и диагнози.

Усъвършенстваните методи за извършване на ранна и цялостна диагностика увеличават шансовете за повече спасени животи.

Нови стандарти за качество в ЕКГ изследванията и стрес-тест системите

ЕКГ апаратите и стрес-тест системите на БТЛ постепенно и трайно утвърдиха нови стандарти за качество в изследванията, с което увеличиха възможностите за откриване на начални симптоми, сигнализиращи за сърдечна недостатъчност, много преди тялото да понесе непоправими поражения.

L-линията 12-канални ЕКГ апарати на BTL гарантират цялостно оптимизиран процес на работа, което ги прави идеални за ползване в кардиологичните отделения на частни и държавни клиники и многопрофилни болници. Уредът за електрокардиография BTL-08 LC PLUS предлага моментално разпечатване на резултатите от изследванията на пациента в хартиена форма (стандарт А4). Той се намира под управление на фирмения софтуер BTL CardioPoint, който предлага опция за експорт на данните от изследването в друга медицинска софтуерна платформа. Това е изключително полезно за целите на допълнителния анализ, когато се търси още едно експертно мнение преди да се постави окончателната диагноза.

Техническите му удобства включват още:

  • 8.4-инчов цветен тъчскрийн дисплей
  • клавиатура с всички необходими буквени и цифрови знаци налице
  • WiFi & LAN трансмисия на данни
  • спирометричен модул за опционално ползване
  • компактни размери: 407 × 312 × 146 мм
  • Тегло: 5.9 кг

Надежда за повече спасени животи

Мисията на BTL се състои в това да намира най-добрите технологични решения и да ги предлага под формата на безупречно работещи устройства, които максимално улесняват лекари и пациенти. Тръгвайки от иновативната идея, продуктите на BTL преминават отвъд общоприетите норми и маркират нови перспективи за медицината, в частност кардиологията.

Когато на карта е заложен човешкият живот, опитът показва, че в модерните времена най-сигурният съюзник са иновативните технологии. С тях ограниченията изчезват и на тяхно място идват възможностите.