български
Последвайте ни на:

Технологичните иновации в кардиологията - предпоставка за по-добри резултати

Новите технологии в подкрепа на битката с кардиологичните заболявания

През изминалото десетилетие кардиологичните заболявания се превърнаха в много сериозен проблем за човечеството. Съгласно данни на „Министерството на здравеопазването” в България, над 2/3 от случаите на ранна смърт се дължат, именно на проблемите със сърдечно-съдовата система – сърдечна недостатъчност, хипертония, инфаркт на миокарда, мозъчен инсулт и т.н. В основата на тези състояния, обикновено са остра или хронична недостатъчност при кръвоснабдяване на мозъка, сърцето, крайниците или други важни органи.

За щастие, сериозният научен напредък в науката и технологиите през последните десет години, вече може да предложи интелигентни решения в сферата на кардиологията, които да помогнат на човечеството в битката с най-смъртоносния му враг - кардиологичните заболявания.

Технологичните нововъведения - надежда за повече спасени животи

Модерното време изправя лекарите пред нови предизвикателства, които благодарение на висококачествена техника могат по-лесно да бъдат преодолявани. Днес, съвременната медицина, въоръжена с технологични иновации, драстично увеличава шансовете за осъществяване на по-ефективна терапия,  спасява и удължава много животи.

 Резултатът е редуциран брой на хоспитализации и по-малко случаи на усложнения след проведена терапия. Ето защо инвестицията в модерна апаратура е и медицински оправдана.

BTL CARDIOPOINT-ABPM дава вярна и точна информация за по-прецизни лекарски диагнози

Серията рекордери за измерване на кръвно налягане на BTL са световно признати и широко прилагани в кардиологичната практика. Те са интелигентно разработени, в отговор на ясно изразената нужда от качествени медицински устройства в лекарските кабинети, които да предлагат вярна и точна информация за анализ. Апаратът за кръвно налягане BTL CARDIOPOINT-ABPM впечатлява с тих режим на работа и медицински софтуер, който е пригоден за ползване и от хора, с не толкова силни компютърни познания. 

Технически параметри

  • Практичен LCD дисплей
  • Опция за трансфер на данни посредством оптичен кабел
  • Висока измервателна точност: ±3 mm Hg на 2 % отчетена стойност
  • Обем на паметта: съхранява данни от 600 измервания
  • Физически размери: 98 × 69 × 29 мм
  • Тегло: 190 грама (без батерии)
  • Клинично одобрен според стандартите BHS, IEC и AAM
  • Изисква батерии (алкални или презареждащи):  2 броя, тип AA с мощност 1.5 v
  • Капацитет на съхранение на данни за периоди от 24, 27, 48 и 51 часа.
  • Еднакво подходящ за лекарски кабинети и употреба в домашна обстановка

Платформата BTL CardioPoint – мултифункционално решение за повече професионализъм

BTL CardioPoint PC Software е важно допълнение за всеки лекарски кабинет. Платформата интегрира няколко софтуерни модула: за ЕКГ, ЕКГ Холтер, стрес-тест и спиротометрия, с което предлага висша степен на функционалност.

BTL CardioPoint не просто отчита ударите на сърцето, според тяхната морфология, но също разпознава, кога те са еднородни и кога разнородни и през какъв интервал се проявяват разнородните. Серия от еднородни удари информира, че сърцето бие равномерно и без смущения. Ако апаратът BTL-ABPM регистрира разнородни удари, кардиологът задължително трябва да обърне внимание.  Те могат да бъдат сигнал за назряващ проблем в сърдечната област.

Облекчаващо е да знаем, че съвременната наука и технологии концертират всички усилия и ресурси за постигане на цел, свързана с общото благо, а именно по-дълбокото разбиране на сложната структура на сърцето. Апаратите за кръвно налагане на BTL са чудесно средство за наблюдение,  с цел профилактика и превенция. Навлизането на високонадеждна медицинска апаратура, с марка BTL CARDIOPOINT-ABPM в лекарската практика, е доказателство, че медицината плавно и сигурно се е запътила към едно по-оптимистично бъдеще, в което хората се радват на по-дълъг живот.