български
Последвайте ни на:

Кога пациентите Ви се нуждаят от Текар терапия?

Текар терапията (или таргетирана радиочестотна терапия) e сред най-добрите начини за облекчаване на болката в меките тъкани и намаляване на подуванията в крайниците. Текар подпомага естествения възстановителен процес на организма и води до бързи и дълготрайни резултати, които правят всеки пациент щастлив и пълноценен.

В настоящата статия ще ви запознаем само с част от индикациите, при които е приложима таргетирана радиочестотна терапия. Нейните реални приложения са много повече, защото като физиотерапевт сте свободен да я използвате както в комбинация с различни мануални техники, така и с други видове апаратни терапии.
 

BTLBG_2019-08-06_960x480_header

 

При болки в коленете

Болката в коляното, позната като гоналгия, е привидно безобидно състояние, на което често пациентите не обръщат особено внимание. Но същата тази болка води до спонтанни промени в походката и позата на тялото. За да ги компенсират, пациентите претоварват други мускулни групи, в които се появят на болка и скованост, като по този начин създават един затворен кръг за своето тяло.

В този случай, можете да приложите таргетираната радиочестотна терапия, като я съчетаете с масажни техники и стречинг. Това ще облекчи тяхната болка, ще редуцира мускулния хипертонус и може да предотврати нуждата от операция на коляното.

Ако пък пациентът вече е преминал хирургична интервенция, Текар терапията ще ускори неговото възстановяване.

При болезнено рамо

Синдромът на замръзналото рамо ограничава свободното движение на раменната става, което повлиява сериозно и негативно ежедневието на пациента.

Текар терапията е приложима, след като острата фаза на заболяването е преминала. Таргетираната радиочестота ще елиминира възпалението, ще релаксира натоварените мускули и ще облекчи болката на пациента. По този начин Текар ще му помогне по-бързо да се върне към пълноценен начин на живот.

При болки във врата, гърба и кръста

Болката в шията, раменете, гърба и кръста е често срещана, като основни причини за нея са обездвиженост, пренатоварване или травма.

Текар облекчава болката в цервикалния и лумбалния дял, тъй като повишената температура в дълбочина увеличава циркулацията на кръвта и освобождава т.нар. тригерни (болезнени) точки. Ако Текар се комбинира с масажна техника или техника за пасивно раздвижване, резултатите ще бъдат по-бързи и по-дълготрайни.
 

Таргетираната радиочестотна терапия е изключително гъвкав вид физиотерапия. Тя позволява на всеки терапевт не само да я комбинира с мануални или масажни техники, но и с апаратни процедури. Текар терапията води до невероятни резултати – и самостоятелно, и когато е в синергия с други терапии.

 

Болки в мускулите на краката

Физическо пренатоварване, травма след лошо загряване, нарушен мускулен тонус – това са едва някои от основните причинители на болка в мускулите на бедрата и подбедрицата.

Използвайки таргетирана радиочестотна терапия, можете да релаксирате мускулите на своите пациенти и да повишите техния двигателен обем. Дълбочинната диатермия подпомага и разсейването на натрупаната млечна киселина. Ето защо Текар терапията е особено подходяща за професионални спортисти и може да бъде основна част от дейността на всеки спортен рехабилитатор.

Тендинит

Микроразскъсванията в сухожилията се получават от пренатоварване на тъканите. Тялото може да се погрижи само за тяхното оздравяване, като Текар терапията подпомага и ускорява този естествен процес, подобрявайки кръвообращението и действието на лимфната система.

Подуване на глезена

Подуването в областта на глезена е признак за възпаление поради неефективно действие на лимфната система. Текар терапията възстановява пропускливостта на капилярите, ускорява оттичането на лимфната течност и елиминира отока.

Синдром на карпалния тунел

Синдромът на карпалния тунел се характеризира с притискане на медианния нерв от заобикалящите го лигаменти, като найчесто предприеманото решение е оперативно.

Таргетираната радиочестотна терапия е успешна неинвазивна алтернатива. Селективното загряване в дълбочина отпуска мускулите и сухожилията в областта на китката и ръката, като по този начин освобождава натиска върху нерва.
 

 

 

Вече научихте за най-честите приложения на таргетираната радиочестотна терапия. Надяваме се, че това ще ви позволи не само да идентифицирате нуждата от подобна процедура в своята практика, но и да я комуникирате по-добре сред пациентите си

Ако пък все още не разполагате с апарат за провеждане на таргетирана радиочестотна терапия, можете да се обърнете към нас. Ние ще ви предоставим пълна информация за продукта, подкрепен от клинични проучвания и възможност за демонстрация на живо.