български
Последвайте ни на:

Медицинската апаратура на BTL - ефективно лечение без лекарства

Медицинското оборудване на BTL бележи сериозен пробив във физиотерапията

Физиотерапията е общопризнат метод за лечение на схващания, болки и наранявания. Спомага също и за тяхната превенция. Физиотерапевтичният метод е фокусиран  върху облекчаване на болката, лекуване на травми и всякакви увреждания, свързани с опорно-двигателния апарат. Медицинската апаратура на BTL гарантира ефективно и трайно лечение на болки в опорно-двигателния апарат.

Физиотерапията активизира биохимичните процеси в тялото

Физиотерапията като термин има гръцки произход и означава лечение чрез физически и природни сили. Една от многото положителни страни е, че не се налага прием на антибиотици и други лекарства, които макар и да лекуват някои симптоми, нанасят  сериозен удар над имунната система.  Физиотерапията упражнява активно външно действие над организма. Под нейното въздействие, самоизцерителните функции на тялото се задействат, което значително съкращава процеса на възстановяване и засилва имунитета. Раните, възпаленията, болежките и схващанията постепенно и осезаемо отшумяват.

Технологиите в ползва на лечение, с външни фактори и без медикаменти

В миналото физиотерапията се е практикувала чрез употребата на дадените от природата физически фактори като слънце, вода, кал, студ и топлина. С по-явното навлизане на техниката в бита на хората през XIX век, този вид лечение претърпява положително развитие. В новите физиотерапевтични сеанси се наблюдава използване на преформирани фактори като ултразвук, топлинна енергия, лазерна енергия, магнитна енергия и т.н. Под тяхното действие терапевтичният ефект става видимо по-бърз и траен.

Днес, благодарение на възхода на компютрите и софтуерните системи, физиотерапията заема още по-високо стъпало в стълбата на успеха. Това е един от най-търсените методи за лечение, поради многократно доказаното си благотворно действие на тялото без употребата на лекарства.

Компанията BTL е световен лидер в предлагането на високотехнологични апарати за физиотерапия, разработени на базата на съвременни решения и компютърни системи. Продуктите се отличават с лесен за работа софтуер, който гарантира бързина и прецизност при задаването на параметри. Водеща при BTL е идеята да помага на лекари и пациенти, предоставяйки им надеждна апаратура за изследвания и лечение.

Наборът от физиотерапевтични техники е ключът към успешното лечение

Лазерната терапия, един от основните методи на физиотерапията, използва въздействието на лазерния лъч върху живата тъкан. Поглъщайки топлината на лъча, клетките започват сами да се възстановяват и засилват жизнеността си. Така се активират естествените сили в организма, сам да се бори с болки, инфекции и възпаления. Лазерната терапия, извършвана с надеждни апарати, каквито са, например BTL-5000 и BTL-4000 Smart & Premium, носи многобройни ползи.

Най-силно изразени са:

  •  Подобряване на микроциркулацията на кръвта
  •  Засилване на имунитета
  • Повишаване на лимфния поток

  • Намаляване нивата на лошия холестерол в кръвта

  • Оказване на цялостно антибактериално, противоалергично и антивирусно действие над организма

Лазерната терапия, извършвана с продуктите на БТЛ, съкращава времето на оздравяване и свежда до минимум риска от повторна поява на симптомите.

Магнитотерапията , практикувана с апаратите BTL-5000 и BTL-4000 Topline, оказва бърз оздравяващ ефект над цялото тяло. Един сеанс е достатъчен да събуди вътрешните резерви на организма. Освен, че решава основния здравословен проблем, този вид терапия влияе благотворно над  целия организъм. Магнитното поле насища миокарда с кислород  и подобрява притока на кръв в  мозъка, а в резултат на това, нивата на кръвното налягане и кръвната захар се нормализират. Така имунитетът на пациента се засилва и организмът му става по-устойчив на стрес.

Бъдещето принадлежи на физиотерапията

В човешкия организъм протичат биохимични и физически процеси, които понякога биват нарушени. В такива моменти физиотерапията  се очертава като най-доброто решение. С разнообразието от методи, лечението спомага за регулирането на тези толкова важни процеси, които определят нашето здраве.