български
Последвайте ни на:

Ударно-вълнова терапия – приложение в урологията

Ударно-вълновата терапия е един от най-успешните, неинванзивни методи за лечение на хронични болкови състояния. При нея чрез специален апликатор се генерира концентрирана енергия с високо налягане, която приема формата на звукови вълни. Те проникват в тъканите и създават условия за тяхното оздравяване. По този начин пациентът наблюдава моментално и дълготрайно облекчаване на болката и възвръща своята подвижност.

Тъй като ударно-вълновата терапия е ефективна, непристрастяваща и не поражда необходимостта от лекарства, тя се прилага за различни заболявания и състояния в множество области на медицината, сред които и урологията.

2018-11-09_BTLBG_Article_SWT-UR_header

 

За кои заболявания се използва?

Проблемите в сексуалното здраве при мъжете често произтичат от цялостното състояние на тазовото дъно. То има важната роля да поддържа органите, разположени в таза, и да осигурява правилното функциониране на пикочно-половата система. Появата на каквито и да е невромускулни проблеми в областта поражда нуждата от медицинско наблюдение и лечение.

Ударно-вълновата терапия е добър избор в поддържането на правилната функция на тазовото дъно и повлиява:

  • хроничен простатит

  • еректилна дисфункция

  • Болест на Пейрони

  • хиперплазия на простатата

  • синдром на хроничната тазова болка

Как действа ударно-вълновата терапия?

Доставянето на необходимото количество хранителни вещества е ключово при възстановяване на увредените тъкани. Прилагането на ударни вълни създава капилярни микроразскъсвания, което „събужда“ организма и го кара да ги „поправи“. Това подобрява цялостното състояние на капилярите в областта и води до създаването на нови кръвоносни съдове (артериоли), които снабдяват тъканите с полезни вещества и водят до тяхното оздравяване.

С други думи, ударно-вълновата терапия подобрява клетъчния метаболизъм. Чрез него освен, че се доставят повече кислород и енергия на тъканите, се осигурява и премахването на дразнещи средства, които стоят в основата на възпалителните процеси. Увеличеното освобождаване на противовъзпалителни съединения подпомага възобновяването на естествените регенеративни процеси, чрез които се лекуват остри и хронични състояния.

Накратко, ударно-вълновата терапия:

  • Подпомага образуването на нови кръвоносни съдове
  • Подобрява кръвообращението и метаболизма на клетките
  • Облекчава болката
  • Премахва възпаленията
  • Подобрява състоянието на цялото тазово дъно

 

Какви са предимствата за Вашите пациенти?

Най-голямото предимство е свързано с мигновеното облекчаване на болката на пациента дори при хронични състояния. Въпреки че подобрение може да се наблюдава след първата сесия, е добре терапевтичният курс да включва между 4 и 8 терапии за най-добра и трайна ефективност. Самите терапии са кратки продължават между 8 и 12 минути, което спестява време и запазва нормалния ежедневен ритъм на пациента.

Благодарение на ударно-вълновата терапия, Вашите пациенти ще подобрят своята сексуална функция, ще възвърнат своята увереност и ще живеят много по-пълноценно от преди! При това без операция, без болка и без лекарства.

 

Какво е мнението на уролозите?

д-р Васил Василев
„Чрез изключително иновативния подход на BTL а неинвазивно лечение на широк набор от състояния, засягащи пениса и малкия таз, успявам да подобря не само физическото състояние на своите пациенти, но и тяхното самочувствие и качество на живот.“

>> Към цялата референция <<

д-р Николай Миринчев
„Резултатите са дълготрайни, което гарантира по-пълноценен интимен живот, по-висока увереност и по-високо удовлетворение на самия пациент.
Всичко това се постига без наличие на каквито и да е странични ефекти.“

>> Към цялата референция <<

 

Кой апарат за ударно-вълнова терапия да изберете?

На българския пазар има достатъчно технологии за провеждане на шокуейв, които да удовлетворяват изискванията на всеки различен клиент. Но безспорно, сред най-добрите решения са апаратите за ударно-вълнова терапия от BTL. Серията притежава най-мощният преносим уред на пазара с налягане до 5 бара, честота до 20 Hz и тело от 7 кг. Апликаторът на всички наши апарати гарантира комфорт за терапевта и сигурност за пациента. Ергономичният дизайн премахва възможността от евентуално изпускане по време на терапия и елиминира т.нар. обратни удари, което не натоварва ръцете на терапевта.

Ние от BTL сме посветени на мисията си да създаваме най-модерните технологии и да ги предоставяме в ръцете на медицинските специалисти, за да можете да осигурявате изключителна грижа на своите пациенти. Ако имате каквито и да е въпроси, търговският ни екип е винаги на разположение.