български
Последвайте ни на:

Ултразвукова терапия без мануална дейност?

BTLBG-2018-08-15_Ultrzvuk_HFSono_header

 

Ултразвуковата терапия е основна физикална модалност, използваща вълни с висока честота, които проникват в тъканите, предизвикват тяхното загряване и оказват своеобразен масаж върху тях. Тя е широко приложима в съвременната медицинска практика, тъй като:

  • е неинвазивна, лесна за изпълнение и напълно безвредна;
  • има обезболяващо и противовъзпалително действие;
  • стимулира кръвообращението и възстановяването на тъканите;
  • подобрява обмяната на веществата и нормализира съдовия тонус.

Ултразвукът се генерира от механичните колебания на един или повече кристали, поставени в ултразвуков апликатор. Тези колебания се прехвърлят от ултразвуковата глава до повърхността на тялото на пациента, което и обуславя нуждата от плътен и непрекъснат контакт между апликатора и кожата. Но за да може ултразвукът да премине по-дълбоко в тъканите, терапевтът трябва да използва контактно средство ­– гел, който се нанася върху третираната зона и повишава ефективността на терапията. Веднъж постъпили в тъканите, ултразвуковите вълни ги затоплят и предизвикват всички споменати биологични процеси.

Терапията с ултразвук се използва при широк набор от състояния, сред които неврологични, дерматологични, гинекологични, офталмологични и УНГ заболявания, както и проблеми на опорно-двигателния апарат. Тя се е превърнала в неизменна част от услугите на всеки физиотерапевт.

Но както неведнъж сме споменавали, това че един вид терапия се е утвърдил като конвенционален, не означава, че не може да намери място за подобрение. Ето защо един от най-революционните пробиви е провеждането на ултразвукова терапия, която не изисква мануалния труд на физиотерапевтите.

BTL Handsfree Sono – революция във физиотерапията с ултразвук

BTL HandsFree Sono е единственият по рода си безоператорен апликатор за ултразвукова терапия. Той е базиран на уникалната технология Rotary Field, която осигурява извършването на бърза, ефективна и комфортна терапия без нужда от терапевт. 

Апликаторът съдържа няколко кварцови кристала, чието управление е изцяло автоматизирано и се извършва от самостоятелен процесор. Тяхното последователно активиране създава ротационно ултразвуково поле, чиято площ може да достигне до 18 см2. Скоростта на ротация на кристалите, изходната мощност и дълбочината на проникване на ултразвуковите вълни се определят автоматично от процесора.

BTL_Hands_Free_Sono_ultrasound_application

Безоператорният апликатор за ултразвук притежава два различни модела:

  • BTL Handsfree Sono 4, който съдържа четири кварцови кристала, генериращи ултразвуково поле с големина до 12 см2. Скоростта на превключване между кристалите е 0.5 секунди.
  • BTL Handsfree Sono 6, който съдържа шест кварцови кристала, генериращи ултразвуково поле с големина до 18 см2. Тук периодите на превключване между отделните кристали могат да бъдат 0.3, 0.5 или 0.7 секунди.

И двата модела могат да активират своите кристали както на кръгообразен принцип, така и на случаен. Те автоматично променят своята честота, в зависимост от избрания терапевтичен протокол, големината на третираната зона и желания краен резултат.

Какви са предимствата на BTL Handsfree Sono за пациентите и физиотерапевтите?

Технологията, на която е базиран BTL Handsfree Sono, осигурява изключително прецизен контрол и носи множество позитиви и за сигурността на пациента, и за работата на специалиста.

От една страна, пациентът се чувства спокойно и комфортно. Той ще усети приятно затопляне в третираната зона, което наподобява лек масаж на тъканите. Процедурата е изцяло безболезнена и относително кратка, което няма да попречи на ежедневния му ритъм, а напротив – ще подобри неговото физическо състояние.

От друга страна, терапевтът спестява време, усилия и финансови средства. Често в своята практика, рехабилитаторът работи с множество апарати и пациенти едновременно. Тъй като апликаторът е безоператорен, терапевтът спокойно може да настрои параметрите на терапията и докато тя се извършва, той ще има времето да обърне внимание на други свои пациенти. Според проучване, проведено в Центъра за рехабилитация Kladbury, показва, че в рамките на 5 месеца всеки терапевт може да си спести 15 дни работа, ако използва BTL Handsfree Sono вместо обикновен мануален апликатор.

BTLBG-2018-08-15_Ultrzvuk_HFSono_graph

Поради своите компактни размери, BTL Handsfree Sono може да се използва за третиране на почти всяка зона на човешкото тяло. Използваната технология е изключително прецизна и напълно безопасна. Тя дори елиминира възможността от човешка грешка, тъй като избягва прегряването на третираната зона, което може да доведе до парене и зачервяване.

BTL HandsFree Sono не само прави терапията спокойна, комфортна и още по-ефективна, и то без присъствието на терапевт, но и спестява времето и усилията на специалиста.

С кои апарати за ултразвукова терапия е съвместим BTL HandsFree Sono?

BTL HandsFree Sono е технология, създадена в резултат от стремежа ни да улесним работния процес на физиотерапевтите и да създадем възможност за предоставяне на по-добра медицинска услуга. Ето защо той е неразделна част от нашата апаратура за ултразвукова терапия.

BTL-4170 PREMIUM

BTL-4170 PREMIUM е сред най-добрите апарати за терапия с ултразвук. Той е лек и преносим и може да работи на батерия. Притежава голям цветен сензорен екран, предварителни терапевтични протоколи и терапевтична енциклопедия – характерни черти на всички наши апарати. Уредът предлага едновременното свързване на два ултразвукови апликатора и напълно удовлетворява съвременните изисквания за модерно оборудване.

BTL-4170 SMART

BTL-4170 SMART е бюджетната версия на BTL-4170 PREMIUM. Той запазва множество от важните функции на своя по-голям събрат като: компактност, преносимост, възможност за работа на батерия и съвместимост с Handsfree Sono. BTL-4170 SMART е решение са онези физиотерапевтични центрове, които търсят възможно най-добра функционалост и възможно най-достъпна цена.

Комбинирани апарати

Комбинираните апарати от серията BTL-4000 Smart & Premium позволяват съчетаване на до 3 вида терапии в един уред. Всяка конфигурация предоставя гъвкавост и широка функционалност, които да отговарят на изискванията на всеки център за физиотерапия и рехабилитация. Ако в комбинацията от терапии терапевтът включи и ултразвук, то неминуемо може да се възползва и от безоператорния апликатор HandsFree Sono.

 

Оборудване за ултразвукова терапия от BTL

Ние сме посветени на мисията си да създаваме иновативни технологии, които улесняват практиката на специалистите и водят до повишено качество на живот на пациентите. Вече повече от 20 години създаваме стандарт за качество, произвеждайки най-добрата медицинска апаратура в своя клас.

Избирайки нашето оборудване за ултразвукова терапия, вие получавате:

  • Висококачествени продукти, създадени с внимание към детайла и в полза на вашата медицинска практика
  • Производител със сервизен център в гр. Пловдив
  • Експертна помощ и индивидуален подход към вас и вашата практика.

Ако искате да използвате най-иновативните технологии за физиотерапия, с които да предложите най-добрата грижа на своите пациенти, се свържете се с нас!