български
Последвайте ни на:

Вземи го приСърце - информационна кампания за безплатни кардиологични прегледи

На 22 януари 2019 г. в гр. София се състоя първият от серия безплатни профилактични кардиологични прегледи. Събитието се проведе в столичния мол Park Center, където желаещите можеха да се подложат на изследване, да разговарят с кардиолога от медицински център „Полимед“ д-р Калоян Колев и да получат ценни съвети как да подобрят здравословното си състояние. В рамките на 3 часа бяха прегледани 31 души, като поради големия интерес във възможно най-кратък срок ще организираме и второ събитие в София.

2019-01-22_BTLBG_Article_CardioEvent_header

 

На снимката от ляво надясно: Димитър Стамов (мениджър на отдели Маркетинг, Продажби и Клинични проучвания в BTL); д-р Калоян Колев (кардиолог); Максим Бехар (CEO на M3 Communications Group, Inc.).

 

С тази инициатива ние от BTL дадохме начало на кампанията „Вземи го приСърце“, която цели да повиши информираността на хората за сърдечно-съдовите заболявания и да ги провокира да обръщат по-голямо внимание на здравето си и да се грижат за себе си. През следващите месеци компанията ще организира безплатни прегледи и на други места в страната.

„BTL е сред най-големите производители на кардиологични уреди. Нашите апарати за изследвания и диагностика заемат челни позиции по надеждност в света. Като отговорна компания, чиято мисия е да предлага революционни решения в медицината чрез продуктите си, бихме искали да помогнем на хората да осъзнаят важността от превенцията и ранната диагностика и да им дадем възможност да се изследват безплатно. Човешкото здраве е основният приоритет на BTL и ще продължаваме да полагаме усилия не само да създаваме инов3ации в медицината, но и да информираме българите и да ги провокираме да живеят по-здравословно“, коментира Георги Петков, изпълнителен директор на BTL България.

„Сърдечно-съдовите заболявания са с огромна социална значимост за България.  Средно по 70 000 души умират годишно от кардиологични болести у нас. Това са около 2/3 от всички смъртни случаи. Най-плашещото е, че възрастовата граница на възникване на тези заболявания пада осезаемо. Бих посъветвал хората да заложат на превенцията и поне веднъж годишно да ходят на кардиологичен преглед. Разбира се, най-важен е начинът на живот и затова препоръчвам по-здравословна храна, по-малко алкохол, повече спорт и по възможност ограничаване на стреса“, заяви кардиологът д-р Калоян Колев, който извърши прегледите в рамките на инициативата „Вземи го приСърце“.

В кардиологичното портфолио на компанията влизат всички уреди, необходими за първичната диагностика на сърдечно-съдови заболявания като стандартно ЕКГ, ЕКГ холтер, холтер за артериално налягане, спирометър, стрес тест. Компанията разработва и единствени по рода си технологии като модула SDS, който подпомага превенцията на синдрома на внезапната сърдечна смърт. Синдромът е причината за смъртта на стотици хора по целия свят всяка година, включително и професионални спортисти. Чрез системата на BTL, която е част от стандартно изследване с ЕКГ, специалистите имат възможност да направят по-задълбочени изследвания и след диагностицирането на този синдром да се предприемат мерки, които да спасят живота на пациента. 

Друг уникален продукт е BTL FLEXI, който е и най-новият кардиологичен уред на компанията. Това е 12-канален електрокардиограф с размерите на мобилен телефон, който предава безжично висококачествен сигнал от изследването към таблет или компютър. Той е изключително компактен и удобен за използване и извън лечебните заведения за преглед на хора, които нямат физическата възможност да отидат до болницата.

Следете нашите бъдещи събития на нашата страница във Facebook.