български
Последвайте ни на:

[Списък] Какво ще Ви попитат пациентите за високоинтензивната магнитотерапия?

Високоинтензивната магнитотерапия е метод, който става все по-популярен както в традиционната физиотерапия, така и в травматологията и спортната медицина. Процедурата се радва на редица фенове, сред които се нареждат националният отбор по футбол на Бразилия и Реал Мадрид (вижте видеата по-долу в статията).

Но без значение какви са Вашите пациенти – дали обикновени офис служители, или професионални спортисти, те трябва да са добре информирани за рехабилитационните процедури, през които ще преминат. Ето защо в тази статия обобщаваме най-честите въпроси, които те ще ви попитат, когато искат да научат повече за високоинтензивната магнитотерапия.

 

2019-06-03_BTLBG_SIS_article-header_960x500

 

1. КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА ВИСОКОИНТЕНЗИВНАТА МАГНИТОТЕРАПИЯ?

Този вид терапия използва силата на електромагнитно поле с висок интензитет, което пряко въздейства върху тялото, премахва болката и ускорява възстановителните процеси. Високоинтензивната магнитотерапия се провежда с уред, наречен BTL Super Inductive System.

Тя е приложима за редица остри, подостри или хронични състояния. Подходяща е за всички пациенти, които страдат от нарушения в невромускулната или опорно-двигателната система.

2. КАКВИ СА НЕЙНИТЕ ЕФЕКТИ?

Поради своя уникален механизъм на действие, високоинтензивната магнитотерапия:

 • Води до моментално облекчаване на болката
 • Мобилизира ставите и укрепва мускулите
 • Релаксира мускулите, които страдат от хипертонус
 • Подпомага възстановяването на счупените кости

3. ЩЕ МЕ БОЛИ ЛИ?

Не, терапията с BTL Super Inductive System не предизвиква никаква болка. Според избраната зона и терапевтичен протокол, пациентът усеща мускулна контракция, която може да е допълнена от леко тръпнене или гъделичкане.

Ако основната цел е облекчаване на болка, е вероятно пациентът да почувства гъделичкане или изтръпване. Ако пък рехабилитационният курс е насочен към заздравяване или мобилизация, пациентът ще изпита съкращаване на мускулите. Терапията е напълно безопасна и може да бъде регулирана (и в краен случай прекъсната) по всяко време.

 

4. ОТ КОЛКО ПРОЦЕДУРИ СЕ НУЖДАЯ?

Броят на процедурите с BTL Super Inductive System зависи от конкретното състояние и е строго индивидуален за всеки пациент.

Преди започване на рехабилитационния план, пациентът трябва да премине обстоен преглед, на който медицинският специалист определя точния брой терапии.

Ето и ориентировъчен брой процедури за някои индикации:

 • При остра болка – до 5 процедури, проведени всеки ден
 • При спастичност – до 5 процедури, разпределени по 2-3 терапии седмично
 • При състояние на хронична болка и при укрепване на мускулите – до 10 процедури, разпределени по 2-3 терапии седмично
 • При възстановяване след фрактура – до 10 процедури, разпределени по 3 или повече терапии в седмица

BTL Super Inductive System в рехабилитационния
център на Real Madrid (Източник)

5. КОЛКО БЪРЗО ЩЕ УСЕТЯ РЕЗУЛТАТ?

Вашите пациенти ще почувстват облекчаване на болката и цялостно подобряване на състоянието още след първата терапия. За да може резултатът да е дълготраен, трябва да преминат терапевтичен курс от няколко процедури, който да продължи 2-3 седмици. За максимален резултат, високоинтензивната магнитотерапия може да бъде комбинирана с почти всички останали апаратни или мануални техники.
 

6. ТЕРАПИЯТА НОСИ ЛИ РИСКОВЕ? ИМА ЛИ ПРОТИВОПОКАЗАНИЯ?

Терапията с BTL Super Inductive System е безвредна и не крие никакви рискове. Ако пациентът няма някое от изброените противопоказания, можете спокойно да го подложите на тази форма на лечение.

Зоните, върху които този вид терапия не бива да се прилага са главата и сърдечната област. В допълнение, високоинтензивната магнитотерапия не се препоръчва:

 • при бременност
 • при поставени метални импланти или пейсмейкъри
 • при заболявания на сърдечносъдовата система
 • при поставена инсулинова помпа
 • при висока температура
 • при злокачествено заболяване

 

 

Несъмнено, високоинтензивната магнитотерапия с BTL Super Inductive System гарантира отлични резултати за кратък период от време.Терапията не предизвиква болка, няма странични ефекти и е напълно безопасна алтернатива на медикаментозното лечение.

Ако обмисляте разширяването на своя медицински център и искате да заложите на високотехнологични решения за физиотерапия, не се колебайте да се свържете с нашия екип. Ние сме винаги на разположение за Вашите въпроси!